Máte rádi prosecco?

By Elizabeth Lore - 6/28/2018

Hezký den všem! Jak jistě víte díky mé aktivitě na IG, jsem alkoholový nadšenec a pokud jde o můj oblíbený nápoj, bude jím nejspíš prosecco, aktuálně zcela jistě. O proseccu obecně by se dalo psát do nekonečna. V Pardubicích máme různé podniky zaměřené vyloženě na prosecco, jsou to naše Prosekárny. Tam jsem se naučila poznat dobré prosecco a zjistila jsem, co mi chutná a co ne. Pokud jde o zásoby lahví (protože prosecco je pouze v lahvi, žádné stáčené prosecco neexistuje), objednávám na Alkohol.cz, odkud mám většinu lahví ve svém domácím baru. To mi připomíná, že hned v závěsu za proseccem je moje oblíbené šáňo, málem bych zapomněla na šampaňské, které si ráda dám nejen příležitostně!


Pokud si doma schováváte lahve Moët, tak tyhle nedáte z ruky ani omylem. Jsou to lahve, které jsou vážně krásné a poslouží jako vkusná a ojedinělá dekorace. Nejkrásnější je jako váza nebo svícen. Na co je nechat jen tak stát na polici? 


Prosecco Sensi ze 100% odrůdy Glera má několik dekorů, ale hlavně několik různých chutí, pochází z Itálie a je dokonale jemné. Příjemné suché a svěží bublinky, kterým neodoláte už od pohledu. Výjmečným ho dělá jeho kyselost, která je perfektně sladěná s krémovou živostí, která provází jeho chuť. No, ani bych nečekala, že tak krásně a poeticky popíšu jeho vlastnosti. Krása střídá nádheru.



Mějte krásný den plný bublinek! Vaše E.

  • Share:

You Might Also Like

2 komentárov