APARTMÁNY DALIHORY

By Elizabeth Lore - 8/18/2020

Tento rok jsme stihli i druhou dovolenou. Jednu v zahraničí a jednu u nás, na horách v Krkonoších. Vybrali jsme si Apartmány Dalihory, tedy abych byla přesná, přítel vybíral. A hlavně, tyto apartmány jsou dogs friendly, takže pejci mohli konečně jet s námi a o to lepší dovolená to byla. Měli jsme dvě patra krásného domečku, nádherně zařízené pokoje, saunu a večer jsme mohli grilovat. Hned před domem jsme měli tenisový kurt a hřiště, takže si syn mohl každý den jít hrát s kamarády a zakopat si. Během dne jsme si udělali několik výletů a jeden výšlap do kamenolomu Černý důl. Zašli jsme na jídlo v místní restauraci, ale taky jsme si uvařili. Já upekla chleba, udělala jsem nám pomazánku k snídani a byl to opravdu dokonalý víkend, cítili jsme se jako doma. Na večer šel přítel na houby, pár jich našel, takže jsem uvařila houbovou omáčku ke steakům na večerní grilování. Zajeli jsme se podívat i do Špindlerova mlýna, navštívili jsme Savoy a prošli celé město. Stihli jsme zajet i na stezku korunami stromů, kde jsme krmili kozy a beránky. Bylo to skvělé. 










Výhodou oproti hotelu je, že si tady můžete uvařit opravdu cokoliv, vybavená kuchyň a všechny spotřebiče. Já nám k snídaní upekla čerstvý chléb. 




Co je lepšího, než si večer zatopit v krbu na kopci v horách a kochat se přírodou? 


S celou rodinou jsme si to moc užili. Synek byl rád, že s sebou máme pejsky. 


Nádherný stůl, kde se nasnídá celá rodina. V zimě bychom sem rádi vzali zbytek rodiny, místa je dost. 




Chvíli jsem měla čas i na psaní nových článků, což šlo v tak krásném prostředí jako po másle, obzvlášť na terase s výhledem.


S sebou jsme si vzali pár nápojů, ovšem v lednici na nás čekalo od hostitele prosecco! 




Koupelna je krásná, ale hlavně prostorná. V celém apartmánu jsme měli dvě koupelny a tři ložnice. Dokonce i saunu, takže jsme si udělali opravdu pěkný večer.



Jedním z nejzajímavějších výletů v okolí být i kamenný důl, tedy Černý důl s dechberoucím výhledem. Ale řeknu vám, že strach jsem měla pořádný. 


Krmení zvířátek pod stezkou v korunách stromů. 


A poslední výlet v nedalekém Špindlerově mlýně, kde jsme navštívili mou oblíbenou restauraci Savoy. A aby se syn moc nenudil, zašel si mezitím do muzea Lega. Bylo to tam krásné, zahrál si i kvíz a s diplomem se pak jelo domů.




A to je všechno, teď už se zas vracíme zpět do režimu a odpočinek opět o víkendu! Mějte krásný zbytek dne! Vaše E.




  • Share:

You Might Also Like

0 komentárov