RECEPT NA KRÉMOVOU BRAMBORAČKU

By Elizabeth Lore - 9/14/2020

Dnešní recept je jednoduchý a když si s tím pohrajete, tak i oku lahodící. Recept jsem si trošku upravila, i servírování jsem udělala po svém. Každý si to může dochutit podle sebe. Do této polévky můžete použít houby všeho druhu, přítel si vybral hlívu, ale dobré všechny. 


20g másla
1/2 menšího pórku
500g brambor
1 lžička drceného kmínu
2 stroužky česneku
700ml kuřecího vývaru (nemusí být silný, naopak lepší když bude slabší)
4 menší hříbky
čerstvý libeček a petržel
1 lžíce oleje (na opečení hub)
1 špetka mletého bílého pepře
100ml smetany
1 lžička bílého octa
1 lžička soli
20g parmezánu





Na másle osmažíte lehce do skla pórek, pak přidáte nakrájené oloupané syrové brambory, promícháte. Přidáte celé stroužky česneku, drcený kmín a trošku soli, promícháte a pak zalijete vývarem. Necháte povařit do změknutí brambor. Jakmile jsou brambory uvařené, vše rozmixujete. Následně přidáte bílý pepř, trochu soli podle chuti a smetanu. Opět lehce povaříte. Nakonec dochutíte trochou octa. Na pánvi si n a oleji osmažite houby, aby byly úplně hnědé a hezky osmažené. 


Na další čisté pánvi bez tuku osmahnete nastrouhaný parmezán, posypete pánev do tvaru kolečka. Smažíte na střední stupeň, nesmí to být moc silné, jinak by se parmezán zbytečně smažil. Uvidíte jak sýr pracuje, pění a po několika minutách se vypaří všechna voda a parmezán půjde krásně srolovat do tvaru. Jemně odložíte na talířek bokem a máte hotovo. Parmezánový chips bude hodně křehký, takže opatrně. Z pánve jsem ho sundávala lžící, tou vypuklou stranou. 


 A to je pro dnešek všechno, doufám, že vám bude chutnat a přeji vám krásný zbytek dne! Vaše E. 

  • Share:

You Might Also Like

0 komentárov