REOPERACE A MODELACE PRSOU - režim po zákroku a pár rad

By Elizabeth Lore - 9/03/2020

Je to tady, zákroky mám za sebou. Podstoupila jsem operaci na klinice Perfect Clinic, kde jsem podstoupila i rhinoplastiku, tedy plastiku nosu, konkrétné kompletní rhinoplastiku uzavřenou metodou, zcela bez jizev. Na blogu najdete několik článků o mé rhinoplastice a na mém Instagramu máte na profilu výběr postů z kliniky, fotky bezprostředně po zákroku a všechny informace, které by vás mohly zajímat. Stejně tak jsem se rozhodla sdílet i svou reoperaci a modelaci prsou, jelikož se o tom píše veřejně bídně málo a díky tomu jsem i já udělala pár špatných kroků.




Po 8mi letech jsem podstoupila modelaci prsou kvůli veliké asymetrii a výměnu implantátů, zvolila jsem Mentor Implantáty. A vlastně pokud jde o modelaci, nešlo jen o asymetrii, ale také o to, že mi prsa klesla velmi nízko a narovinu - prsa jsem měla skoro na břiše. Na to, že jsem podstoupila augmetaci po porodu a mám jen jedno dítě, tak jsem vypadala jako matka pěti dětí. Co na to říct? Jizvy jsem měla veliké, nepěkné, vystouplé, ty se také vyřízly a budou nové.


Chtěla bych vypíchnout několik věcí, které se mohou zdát jako samozřejmost, ale samozřejmost to není. Na této klinice jsem byla operována už jednou, což víte i z úvodu tohoto článku a po narkóze mi nebylo nevolno a nezvracela jsem. A samozřejmě jsem nezvracela ani tentokrát. Zvracení se může zdát jako banalita, ale zvracet například po rhinoplastice s tamponádou v nose a vlastně se dusit vlastními zvratky, když toho máte plnou pusu a nemůžete u toho dýchat, když máte nos ucpaný, to není příjemné. Když jsem byla na své první augmentaci, která byla velmi bolestivá, samozřejmě jsem i zvracela, prohýbala jsem se v pase a bolest byla nesnesitelná. Měla jsem i drény, cévku a celé jsem to protrpěla. Byla to má první plastická operace, byla jsem nezkušená a schytala jsem to pořádně. Vůbec jsem nevěděla, že taková bolest u augmentace není nutná. A myslíte, že mi byly doporučeny nějaké tabletky nebo čípky proti bolesti, abych to doma zvládla? Samozřejmě nebyly, nezájem. Na klinice Perfect Clinic jsem měla veškeré informace, holky se tam o mě skvěle staraly, večer kontrola jak mi je, léky kdykoliv jsem potřebovala a po narkóze žádné zvracení. A nejduůležitější bylo to, že mi nedali drény, to mi ušetřilo všechnu bolest. Poprvé jsem po takové operaci byla fit a sama jsem se dokonce zvedla z postele, což je u takového zákroku skoro neuvěřitelné. Ale jde to, jen si to chce dobře vybrat operatéra nebo kliniku, kde vás o všem inoformují. Drény bych nechtěla ani omylem. A jak probíhal můj den v Perfect Clinic? V den operace dorazíte na recepci kliniky, kde vyplníte papíry, dotazník a všechny ostatní dokumenty, které dostanete předem. Vyplnit je můžete doma, jak chcete. Na recepci také předáte předoperační vyšetření a výsledky EKG, což je potřeba vyřídit 14 dnů předem (tedy během těchto dnů před operací, předoperační vyšetření nesmí být starší 14ti dnů). Potom půjdete se sestřičkou z recepce na pokoj, na lůžkovém oddělení se ubytujete a máte čas na sprchu, převlečení a nebo na čtení. Předem si zjistěte, zda můžete ještě pít, protože na sál jdete na lačno. V den operace můžete posnídat něco lehkého a sladký čaj, ale v žádném případě kávu, těžké jídlo. V průběhu času dostanete prášky před operací, pak se napíchne kanyla a rovnou se převléknete do andělíčka, zabalíte se do peřiny a počkáte až půjdete na sál. Sál je jen přes chodbu na lůžkovém oddělení, kam vás doprovodí sestřička. Tam už na vás čeká operatér, nakreslí vám na hrudník takový vizuál, jak budou prsa vypadat (tedy modelace), je to spíš pomůcka pro operatéra. Pak se přesunete na sál, kde na vás čekají další členové týmu a příjemný anesteziolog, který vám namíchá nějakou pěknou dovolenou. Najednou usnete a je to. Zajímavé je to, že přesun na pokoj a do své postele si ani nepamatujete, ale sestřička mi říkala, že do postele jsem si po operaci z lůžka přelezla sama, jen o tom nevím, což je běžné. Po operaci spíte a pak dostanete čípek na bolest, první jídlo a poprvé se sama zvednete a jdete na toaletu. 



Prostory kliniky jsou moc krásné, cítila jsem se jako na hotelu. Všechno nové, vyleštěné, čisté. Krásné dekorace, tapety, nábytek moc pěkný a spousta zeleně. Tady je právě předsíň před lůžkovým oddělením, kde na mě čekal můj odvoz. A pokud jde o parkování, u kliniky je samozřejmě soukromé parkoviště.






Druhý den jsem šla domů, kde na mě už čekaly všechny zvířata, hlavně můj kocour. Ten mi dělal největší společnost a uklidňoval mě. Zvířata vše vycítí a obzvlášť kočky. S kocourem máme hodně úzký vztah. Buď spolu ležíme nebo se jdeme projít po zahradě. Procházku jsem zvládla hned druhý den po operaci, ale jen u nás doma, delší procházky nejsou vhodné. Na všechno je čas, musíte odpočívat a nenamáhat se. Zvládla jsem se lehce učesat, vyčistit si zuby, ale jinak jsem nic nedělala, žádné uklízení, přenášení věcí, ani dveře jsem sama neotevírala. Řídit auto lze už po týdnu, ale já nic nedělala dva týdny, žádné namáhání prsních svalů.



Druhý den po operaci mi sestřička s doktorem dali pooperační elastickou podprsenku Lipoelastic, která má na přední části zip. Tu nesmím sundávat celý týden, dokud nedorazím na kontrolu. Pak ji musím nosit dál. Dříve byly pooperační podprsenky otřesné, ale tentokrát jsem dostala krásnou vykrojenou a hlavně černou podprsenku, kterou bych přirovnala k podprsence na cvičení. Pokud jde o implantáty, už při první augmentaci jsem zvolila Mentor. Mentor implantáty jsou nejlepší, splňují nejvyšší nároky na kvalitu a bezpečnost. Mají certifikát FDA i CE. Po operaci jsem neviděla ani kapku krve, žádné krvácení. Citlivost bradavek je vysoká, hned druhý den jsem je cítila přes podprsenku. Bradavky bývají po operaci přecitlivělé. 








A příště vám ukážu další fotky. Mějte krásný zbytek dne! Vaše E.

  • Share:

You Might Also Like

0 komentárov