REKONSTRUKCE NAŠÍ KUCHYNĚ - 2. ČÁST

By Elizabeth Lore - 4/15/2021

Všem vám přeji krásný den! Dnes mám pro vás finální podobu kuchyně, která se nakonec celkem změnila a to z mnohých důvodů. Také mám pro vás dnes více detailů a informací k finálnímu provedení. Co, proč, jak! Změnila se celkově barva kuchyně, z původní lakované sněhové bílé, která by byla zřejmě pro rodinu s dětmi nepraktická, bude dřevo v teplém nebo studeném tónu, díky tomu se pracovní plocha změní z dřevěné na bílou a změnilo se i pozadí na obou stranách. Jedna stěna bude mramorová, druhá bude s kamenným šedým obkladem. Kombinace teplé a studené se mi v tomto případě moc líbí, ale ještě není zcela jasné, v jakém odstínu nakonec dvířka budou. Jde to krásně dohromady, světlo pod skříňkami je také studené, teplé žluté světlo jsem nechtěla a nebylo by to hezké, když světlo dopadá na bílou pracovní plochu, která má jemný vzor jako mramor. Spojují se tak obě části kuchyně. Pokud jde o umístění skříněk, díky vlhkosti v našem domě si nemůžeme dovolit dávat skříňky až ke stropu a hlavně se musí nějak zavěsit, takže menší prostor by tam stejně musel být. Dvířka skříněk mám na jedné straně se sklem a to proto, že si plánuji vystavit pár kousků Rivièra Maison a možná i své kuchařky. Sice to není pro někoho moderní, ale trendy se mění a já nepotřebuji úplně sterilní prostředí. Už tak budou všechny spotřebiče vestavěné, tedy schované, včetně mikrovlnky a tak nepotřebuji mít v kuchyni jen dvířka a nic jiného. Chci mít i skleněnou vitrínu. Chápu, že se to někomu zdá nehezké, plně tomu rozumím, ale věřte mi, že tohle bude vypadat dobře! Musím podotknout, že jsem si nic nenavrhovala sama a vše bylo navrženou designérkou podle toho, co mám ráda, podle toho, co jsem říkala, že mám ráda, že sbírám nádobí, že mám vzácné kousky, že chci aby to bylo jiné a aby z toho dýchal domov. Jen naslouchala a vytvořila prostor, který neměl chybu. Stejně tak vnímala, že mám ráda mramor a kameny, dřevo a studené světlo. Vytvořila kombinaci, která ladí a funguje. 






Mám už spoustu doplňků i různého nádobí. Vždycky jsem si chtěla pořídit kameninové a barevné talíře, které by měly asymetrický tvar, takže jsem je konečně sehnala na Bonami. Vybrala jsem pro nás talíře  prémiové kvality Costa Nova Brisa v oválném tvaru, jsou z glazované kameniny, která je vysoce odolná a leccos vydrží. Jsou vhodné i do myčky, jen je potřeba dávat pozor na takzvané teplotní šoky, ty kamenině neprospívají. Jeden talíř má 600 gramů, jsou to talíře na celý život, pokud vám tedy nešťastně neupadnou. 


A říkala jsem si, že by se na naši mramorovou linku skvěle hodila i nějaká soška, vždycky jsem milovala Kare Design, takže tahle zlatá želva byla jasná volba, má skoro 30 centimetrů, takže malá zrovna není a bude dominantním doplňkem v naší kuchyni. 

Doufám, že se vám finální podoba líbí a budu ráda za vaše poznatky, ať už zde, na Instagramu nebo v soukromých zprávách. Pokud se vám moje vizualizace líbí, můžete se podívat na www.onlineinterier.cz a vytvořit si vlastní nebo kontaktovat přímo moji designérku, která vám poradí. Mějte krásný zbytek dne! Vaše E.

  • Share:

You Might Also Like

4 komentárov