MOJE VŮNĚ MARC JACOBS - DAISY

By Elizabeth Lore - 4/26/2021

Všem vám přeji krásný den! Kdy jindy než na jaře probrat vůně Marca Jacobse, konkrétně květinkovou Daisy. Teď se mi doma sešly tři druhy těchto Daisynek a tak si říkám, že to je příležitost k sepsání nějakého porovnání vůní a říct si něco i o jejich složení. Marc Jacobs to prostě umí a Daisy mě nikdy nepřestane bavit. 


MARC JACOBS DAISY EAU SO FRESH - ovocná, květinová vůně

Daisy Eau So Fresh byla moje první Daisy vůbec a doposud je stále tou mojí hlavní a nejoblíbenější, kterou si kupuji dokolečka už snad deset let. O této vůni jsem psala na blogu nejednou, jelikož ji mám ráda opravdu dlouho a občas ji do nějakého článku o oblíbených parfémech zařadím, protože je prostě stále moje oblíbená. Tato vůně je pro mě zajímavá tím, že ve složení nemá banány, ale já je tam prostě cítím. A i když ani nemůžu říct, že bych měla ráda vůni banánů, tak v tomto parfému se mi to strašně líbí a je to to, co ho dělá tolik zajímavým. Vůni banánů mám ráda, ale úplně bych ji nevyhledávala ve složení parfému, to né. Ale opravdu v tomto případě je to vážně dokonalé. Ale znova musím říct, ty banány ve složení této vůně vůbec nejsou. 

HLAVA

zelené tóny, hruška, malina, grep

SRDCE

jasmín, květ jabloně, fialka, růže, liči

ZÁKLAD

virginský jalovec, švestka, pižmo




MARC JACOBS DAISY - květinová, dřevitá vůně

Klasická Daisy se ke mě kupodivu dostala až celkem nedávno. Je to tak úplně základní a od ní se už odvíjí další typy vůní z řady Daisy, pokud se to tak dá nazvat. U těch dalších už se vždycky mění barva těla flakónku nebo barvy květin, i tvary. Chybí mi tu vlastně ještě Daisy Hot Pink, tu už mám spotřebovanou, měla černé lesklé neprůhledné tělo a tmavě růžové lístky, flakon byl tedy úplně stejný, jen v jiných barvách.

HLAVA

lístky violky, lesní jahody, červený grapefruit

SRDCE

jasmín, gardénia, fialka

ZÁKLAD

bílé dřevo, pižmo, vanilka




MARC JACOBS DAISY DAZE - aromatická, ovocná vůně

Tato je moje nejnovější a zároveň nejbarevnější. Má barevné, ale průhledné lístky, což se mi na této vůni hrozně moc líbilo. A musím tedy říct, že si vůně vybírám i podle oka, tedy podle vzhledu flakónku a podle toho, jak se mi líbí a jak moc mě zaujme. V některých případech je ta vůně pro mě druhotná, tedy až na druhém místě. Ale vlastně je to myslím běžně, že vás zaujme nějaký parfém například v reklamě a tak si k němu chcete díky tomu i přičichnout a případně si jej pořídit, takže obal určitě rozhoduje o tom, co si dost možná ve finále koupíte. Tato vůně je zajímavá svým složením, je celkem jednoduché a i přes to voní jedinečně a krásně. 

HLAVA

mandarinka

SRDCE

mirabelka

ZÁKLAD

krémové pižmo





A to je pro dnešek už vše. Doufám, že se vám alespoň jeden z těchto parfémů líbí a nebo si třeba nějaký pořídíte, pokud už ho ovšem nemáte doma ve své sbírce vůní. Notino má velkou nabídku vůní Daisy. Dřív jsem je hledala všude možně, no dnes už jsou naštěstí na Notinu opravdu ve velkém a ten výběr je slušný. Na jaro je to ideální společník, krásná květinka Daisy. Příště se podíváme zase do světa dekorativní kosmetiky a přeji vám všem pěkný zbytek dne! Vaše E.

  • Share:

You Might Also Like

0 komentárov