Dnes mám pro vás recept na kremrole plněné italským sněhovým krémem, který si připravím pomocí cukrového rozvaru. Začneme trubičkami. Když spěchám, koupím již uválené listové těsto a ušetřím čas. Nakrájím si proužky těsta, široké asi 2.5 cm, max. 3 cm a pak je namotávám na kovové trubičky, které jsem předem potřeba lehce olejem po celé ploše. Konce trochu přimáčknu, aby se trubičky nerozlepily. Jakmile mám namotáno, skládám na plech s pečícím papírem. Všechny potřu žloutkem. A dám péct na 180 stupňů a peču do zlatova.
Teď si ušleháte sníh do tuha. Mezitím co se bude v rohotu šlehat sníh, dáte si na plotnu rendlík, do něj vodu, cukr a začnete vařit a míchat. Jakmile začne bublat, necháte cukrový rozvar vařit 10 minut za stálého míchání. Hned po uvaření nalijete cukrový rozvar do ušlehaného sněhu - je důležité ho postupně zašlehávat, takže zase zapnete robota a přiléváte. Lijte to tam hned a horké, pomalu. Jakmile vystydne, tak zatvrdne a rozvar už tam nedáte. Je to italský způsob sněhu, nemusíte ho připravovat nad parou a bílky jsou díky rozvaru tepelně upravené. Sníh bude krásně lesklý. Nakonec přidáte dvě lžíce citrónové šťávy a jeden sáček vanilkového cukru. A sníh je hotový a připravený k plnění.
Dobrou chuť!
0 komentárov