Velikonoční beránek | RECEPT

By Elizabeth Lore - 3/22/2024

Všem vám přeji hezký den, dnes mám pro vás recept na velikonočního beránka, který je velmi jednoduchý. Jedná se o hrníčkový recept, nic složitého. Tento recept jsem vám dávala na blog už myslím minulý rok, ale tentokrát jsem zkusila beránka udělat jednodušeji a to tak, že jsem ani nešlehala sníh, ale dala jsem do beránka vajíčka rovnou celá. No a nakonec se velmi povedl, chuť je skvělá a vyklopit šel také krásně. Pokud jde o vyklápění beránka, důležité je nechat ho vychladnout, klidně do druhého dne. Já jsem ho nechala vychladnout asi hodinku, vyklopit to šlo hezky. Záleží ale také na tom, jak dobře vymažete formu, nicméně nedoporučuji dávat toho tuku hodně. Protože pak se vám moc hezky nevyklopí tvar toho beránka, ale bude tam vrstva tuku s moukou, což pak nevypadá hezky. Na tohoto beránka budete potřebovat dva a půl hrnku polohrubé mouky, jeden balíček kypřícího prášku, jeden balíček vanilkového cukru, jeden hrnek cukru krystal, jeden hrnek mléka, hrstku citronové kůry, půl hrnku oleje a dvě vajíčka. Vše ušlehat v hladké těsto a nakonec můžete přidat ještě dvě lžíce rumu, já jsem letos dala hruškový rum. Beránka pečte 30 minut na 180°, po půl hodině snižte teplotu na 170° a pečte dalších 30 minut, záleží podle vaší trouby. Propečení beránka si vždy ověřte špejlí, každá trouba peče jinak. Kdyby se vám vrchní část beránka přichytávala, nebojte se na to položit alobal, ať ho ochráníte.



2 a půl polohr. mouky
1 bal. kypřícího prášku
1 bal. vanilkového cukru
1 hrnek cukru krystal
1/2 hrnku oleje
1 hrnek mléka
2 vejce
1 špetka soli
1 lžička citrónové kůry
2 lžíce rumu



  • Share:

You Might Also Like

0 komentárov