Vánoční random

By Elizabeth Lore - 12/17/2018

Všem vám přeji pěkný den! Jak si užíváte ten vánoční čas? Já mám pro vás zřejmě poslední vánoční random! Knihy Jo Nesbø patří myslím mezi ty nejoblíbenější, většina z vás je myslím bude znát. Tato sada má dva díly, já jsem bohužel stihla jen druhý díl, ale to nevadí, hlavně, že tu je můj oblíbený Sněhulák. Pokud znáte případy Harryho Holea, jaký je váš nejoblíbenější? V této sadě je pět dílů. Spasitel, již zmiňovaný Sněhulák, Levhart, Přízrak a Policie. Jo Nesbø má nádherné knihy pro děti, Doktor Proktor, možná si jednu pamatujete z jednoho mých starších článků, přenádherné podání i ilustrace (věnované jeho dceři). Jeho knihy jsou oblíbené po celém světě, byly přeloženy do 35 jazyků a vyšly ve 140 zemích světa, prodal již desítky miliónů výtisků. Hodně mě zajímá kniha Syn, na tu se chystám.





Nejsou tyhle ozdoby úžasné? Už minulý rok jsem nám poprvé koupila baňku ve tvaru obřího burgeru, tento rok k nim máme ještě hotdog, zmrzlinářské auto, Vespu a meloun. Tento rok budeme mít stromeček hodně barevný. Minulý rok byl růžově zlatý, ale barevný stromeček je pro děti myslím nejlepší a nejhezčí.





Ale teď už se dostáváme k pořádné knížce pro Lego fajnšmekry! Knížka, která potěší i dospělé, perfektní obrázky, historie, začátky, pořádné retro a taky zajímavé informace. Albatros má spoustu knížek Lego, různá vydání pro děti i s figurkami.

Věřili byste, že jednou z prvních hraček, které společnost LEGO Group vyrobila, byla dřevěná kachna? Nebo že každou minutu se na světě vyrobí 68 000 LEGO kostiček? A věděli jste, že dílek ve tvaru croissantu najdete hned ve 44 LEGO sadách?






V poslední době pořád fňukám, že chci zase na hory, někam daleko. Na lanovce trpím strachem z výšek, ale strašně se mi to líbí. Nelyžuju, bojím se to vůbec jen zkusit. Ale hory jsem si zamilovala, atmosféra, kolektiv, posedávání, objevování, krmení ptáčků, procházky kolem řek. Nedávno jsme byli na několik dnů na nádherném místě, akorát hrozně nasněžilo, bylo to boží. Bohužel jsem nefotila, užívala jsem si volno na maximum, ale malý report jste měli na Instagramu, také fotky z Německa.



A teď k tomu, co mě baví nejvíc, parfémy. Když vejdete do prodejny Agent Provocateur, nejdříve ucítíte vůni, která vás naplní vzrušením a správnou atmosférou, která k této značce patří. Dodnes si pamatuji ty skvěle oblečené prodavačky v podvazcích, s elegantním účesem a úžasným vystupováním. Stejně tak úžasné bylo, když jsem pak doma rozbalovala krabičku s nákupem spodního prádla, které kouzelně vonělo. Byla to taková smyslná a svůdná vůně. Každou krabičku totiž navoní jejich parfémem. Parfém této značky není jen parfém, ale je to jejich značka, jejich symbol. Symbol, který vyzařuje kapku sexuality.


Fatale Pink je inspirovaná femme fatale z Hollywoodu 40. let. Žena, která nosí tuto vůni je chtivá, provokativní (bez toho by to asi nešlo), podmanivá, zabávná, inteligentní a chic. I přes to všechno je tato vůně něžná a elegantní, alespoň dle mého názoru. Spojuje se zde něžnost s tvrdostí a právě to je hlavní koncept této vůně. Myslím si, že jde o jemnou vůni. Cítím v ní květiny a svěžest.


Mám tam i něco z pečující kosmetiky. Kozí řadu Ziaja jsem odzkoušela kdysi ze vzorečků a lákaly mě i recenze. Kozí řada je výborná, pokud máte rády hydratační krémy, které moc nemastí. Zajímavé je, že i přes to je určena pro suchou pleť. Dle mě je vhodná bez pochyby i pro normální pleť, protože je vážně taková jemná a pokožku zanechá příjemně vláčnou. Obsahuje UV filtr, má opravdu lehké složení, službu splní a to dlouhodobě, krásně voní. Dalším produktem je rozjasňující pleťový krém z řady Phytoaktiv. Obsahuje vitamín C, E, provitamín B5, zmírňuje začervenání pleti a samozřejmě rozjasňuje. Předně na něm oceňuji to, že sjednocuje barvu pleti.



A nakonec mám pro vás i dětskou Ziajku. Moc se mi líbí balení s obrázky. Jejich vůně je taky skvělá, vyloženě ideál pro děti (vůně Coca Coly, žvýkaček, sladkostí). Vybrala jsem hypoalergenní krémové mýdlo, šampon a krém na obličej s UV faktorem. Všechny produkty jsou opravdu skvělé. Nejvíce mě zaujalo krémové mýdlo, které jsem ani sama nikdy nezkoušela. Běžně totiž používám klasické gelové mýdlo, nikdy ne s krémovým složením.


A něco pro naše nehty. Vždycky když si pořídím olejíček na nehty, vydrží mi pár let. Teď jsem si konečně pořídila nový. Doposud jsem používala olejíček Nuxe, na nehty mi stačil, ale bylo to hroně nepraktické, oljíček s sebou nosím i v kabelce, už kvůli focení, nemám na fotkách ráda zanedbanou kůžičku kolem nehtů, takže olejíčkuji vážně pořád. Tahat celou lahvičku oleje Nuxe bylo vážně šílené, divím se, že mě to tak dlouho bavilo. Pokud jde o nehty, Sally Hansen patří mezi ty nejspolehlivější značky.


Naprosto zbožňuji jmelí, tento rok máme doma přírodní zelené a stříbrné. Minulý rok jsme měli myslím zlaté a stříbrné. Taky jsme dokoupili PTMD svíčky, zlatou a bledou růžovou. Všechno musím ještě nafotit. V poslední době to moc nezvládám, světlo na focení v zimě moc není. Ale zařídím se, domů mi přišla nějaká technika, tak se do toho pustím.


A pro dnešek to bude všechno! Mějte krásný den, vaše E.


  • Share:

You Might Also Like

4 komentárov