RECEPT NA RAFFAELLO ŘEZY

By Elizabeth Lore - 5/10/2020

Tak si říkám, že jsem vám nedala žádný recept na dobrou buchtu na plech. Předpokládám, že bublaninu i perník všichni umíme, ale Raffaello řezy jsou výborná změna. Já mám sice na buchtičkách i šlehačku s Raffaello kuličkou, ale opravdové Raffaelo potřebovat vůbec nebudete, nejsou potřeba. Buchta je trošku sušší, proto se ještě teplá potírá šlehačkou, ale i tak si nechte trochu šlehačky k buchtě jako přílohu, je to pak lepší a vláčnější. 


Budete potřebovat 1 hrnek cukru krupice, 2 vejce, 1 hrnek mléka, 2 hrnky polohrubé mouky, 1/2 hrnku oleje, 1 prášek do pečiva. A na další směs si připravte 1 hrnek kokosu, 1/2 hrnku cukru, 1 kelímek zakysané smetany a nakonec šlehačku na hotovou buchtu. 




Těsto smícháte mixérem, do mísy si dejte cukr, vejce, mléko, mouku, olej a do mouky předem zamíchejte prášek do pečiva. Pak nalejte na plech s pečícím papírem, buchta hodně lepí, takže určitě použíjte pečící papír. Na těsto pak lžící nandejte směs z kokosu. Pečeme asi 20 minut na 175 stupňů. Ještě horkou upečenou buchtu potřeme rovnoměrně ušlehanou šlahačkou a necháme stuhnout. Nebojte se toho, nebude to mokré. Naopak to bude ideálně vláčné a bez potření šlehačkou by to bylo strašně suché. A ty šlhačky klidně vyšlehejte dvě!



Doufám, že se vám povede! A přeji vám pěkný zbytek dne! Vaše E.








  • Share:

You Might Also Like

3 komentárov