RECEPT NA BRAMBORAČKU

By Elizabeth Lore - 10/25/2020

Dnešní recept je můj oblíbený, bramboračka jako od babičky. Pořádně nadupaná a plná lahodných hřibů z lesa. Tentokrát se nám zadařilo a domů jsme šli s plným košíkem. A jak na to? Na sádle si osmahnu cibuli nakrájenou na jemno, pak přihodím nakrájené houby (solné plátky asi dva milimetry). Přihodím lžíci másla, chvíli dusím a pak zasypu hladkou moukou, k osmahnu asi jednu minutu. A hned zaliju horkou vodou, vařím asi 10 minut (jen houby) a pak teprve přidám na kostičky nakrájené brambory, mezitím si nakrájím jednu mrkev, jednu petržel a polovinu celeru na kostičky. Přihodím do polévky a zbylou zeleninu dám do polévky celou (tedy jednu mrkev, jednu petržel a zbylou polovinu celeru). Po uvaření do měkka pak zeleninu vcelku vyndáme ven. Přidám 3 stroužky česneku (prolisovaného), všechno koření a dochutím podle potřeby. 


2 velké brambory
2 větší mrkve
2 petržele
1 celer
1 velká cibule
3 stroužky česneku
2 lžíce sádla
1 lžíce másla
2 litry vody
2 lžíce majoránky
1 lžíce sušené petržele
1 lžíce sušeného libečku
5 hrstí čerstvých hub (případně 3 hrsti sušených hub)
1 lžíce soli
1 lžička pepře
2 lžíce hladké mouky



Doufám, že se vám recept povede, pokud ho vyzkoušíte a přeji vám krásný zbytek dne! Vaše E.



  • Share:

You Might Also Like

0 komentárov