Tento recept je jeden z těch, který dělám už skoro deset let. Poprvé jsem ho ochutnala v hotelu Tulip House v Bratislavě. Objednávala jsem si tento krém na pokoj pořád dokolečka a myslím si, že jsem tu chuť vychytala do puntíku. Snad vám bude chutnat.
300g čerstvých žampionů (se sušenými to nebude ono)
150g cibule
2 lžíce másla (Ghí je lepší, nepřipaluje se)
3 lžice hladké mouky
1 kostka masoxu
1 smetana na vaření 31%
sůl, pepř, bobkový list
kopr
petrželka
Na másle osmahnete do skla cibulku, nakrájíte si oloupaném žampiony na plátky silné asi dva milimetry a přihodíte k cibulce. Osmahnete pár minut, je potřeba hodně míchat, aby se to nepřipalovalo. Pak zasypete moukou, promícháte, po dvou minutách zalijete horkou vodou klidně rovnou z varné konvice a přidáte masox a bobkový list. Necháte vařit do změknutí žampionů, asi dvacet minut. Pak vyjmete bobkový list a rozmixujete tyčovým mixérem. Dáte zpátky na sporák, povaříte a hned přidáte smetanu, dochutíte solí, pepřem a máte hotovo.
Doufám, že se vám povede a přeji pěkný zbytek dne! Vaše E.
0 komentárov