Víno od Bodláků

By Elizabeth Lore - 4/22/2023

Všem vám přeji hezký den, pokud neznáte víno od Bodláků, tak jedině dobře, alespoň se máte na co těšit, neskutečně mě zaujal jejich příběh. Pan Bodlák začal v gastronomii už na vojně, kde se staral o důstojníky i veliká plesy, jeho vášeň klínu začala už v devadesátých letech, pracoval v Poděbradském hotelu Bellevue a jak jistě víte, Poděbrady s manželem milujeme a rádi tam jezdíme. Je to vlastně pár týdnů, co jsme v Poděbradech byli naposledy, je to tam nádherné. Co je velmi zajímavé, pan Bodlák absolvoval somelierský kurz tehdy jako jeden z prvních v Česku vůbec. A to konkrétně u pana Kopečka ve vinařské akademii Valtice, opět velmi vyhlášené místo. Jak víte, jsem z Moravy, Valtice jsou nádherné. Navštívit tam můžete různé prohlídkové a degustační expozice, podívat se můžete také do vinařské stodoly a vinařské pohotovosti v areálu vinařství. Dnes to bude ale předně o vínech a já jsem si vybrala šumivá vína, protože patří mezi má nejoblíbenější.



Prosecco Superiore Conegliano Valdobbiadene DOCG Brut

Tohle prosecco patří mezi nejlepší prosecca, a to díky své unikátní poloze. Je to dokonale vybalancované prosecco, které po prokvašení zrálo úctyhodných 30 až 40 dní při kontrolované teplotě do 15°C. Díky tomu má nezaměnitelnou komplexitu a plnost. Původem z Itálie, z oblasti Veneto. 



Prosecco di Treviso DOC

Tohle prosecco jsem si vybrala k naší večeři, kterou plánujeme již na tento víkend, jelikož se hodí k mořským plodům, ale také k libovému masu a nebo klidně k vegetariánským specialitám. Země původu je také Itálie, oblast Veneto.





Conti Riccati Prosecco DOC Extra Dry

Tohle je klasické prosecco, ale s ultimátním focusem na kvalitu. Projevuje se daleko výraznější chutí a komplexitou oproti ostatním proseccům. Jedná se tedy o jedno z nejlepších prosecc kategorie DOC. Chuť je limetková, ale spíše hrušková s jemným medovým nádechem. Stejná země původu jako u předchozích lahví, tedy Itálie, oblast Veneto.




Conti Riccati Prosecco DOC Brut

Zde se jedná takřka o to samé, jako u předchozí láhve, takže se nebudu opakovat. Ale určitě nesmím opomenout zajímavost - světoznámý kritik vín James Suckling tomuhle proseccu udělil krásných 91 bodů. Stejný původ jako u předchozích lahví, Itálie, oblast Veneto. 




A to je k dnešnímu článku už vše, doufám, že vás dnešní recenze zaujala, že vás nějaká láhev nalákala a můžete nějaké prosecco vyzkoušet. Vychutnejte si také víno od Bodláků, stojí za to. Mějte krásný zbytek dne! Vaše E. 






  • Share:

You Might Also Like

0 komentárov