Ochrana obličeje a důležitost SPF

By Elizabeth Lore - 7/21/2023

Všem vám přeji hezký den. Dnes mám pro vás článek a doporučení na zajímavý produkt, týkající se ochrany před sluníčkem od značky Vichy. Přiznám se, že né vždy jsem dbala na ochranu obličeje před slunečním zářením. Ale vím, už nějakou dobu, že je dobré vyhledávat pleťové krémy a případně i make-up s SPF ochranou. Pleť je pak díky tomu chráněná, nestárne rychleji vlivem záření a samozřejmě vás SPF ochrání před vlivy sluníčka. Letos jsem byla na počátku léta na permanentním make-upu v obličeji, nechala jsem si udělat pudrové obočí a jelikož byla kůže zasažena vlastně tetováním, byla potřeba pleť tento rok opravdu ochraňovat. Letos jsem si tedy nemohla dovolit obličej nechránit silným UV faktorem. Samozřejmě zásadní informace, o které byste možná nemuseli vědět je ta, že chránit se před sluníčkem je potřeba i přes den, když sluníčko třeba vyloženě nesvítí, ochranný faktor je potřeba dávat na pleť prostě každý den. Proto by bylo dobré zařadit produkt s SPF pro váš obličej do každodenní péče. Můžete si také vybírat pleťové krémy, které SPF už mají, nebo jak jsem říkala i make-up. Ale pokud máte svůj oblíbený pleťový produkt, který SPF ochranu nemá, můžete to vyřešit třeba jako já. Pořídila jsem si pleťový krém Vichy s ochranou SPF 50, což je vysoká ochrana. Navíc mě zaujalo že tento krém je matující a tak by mohl být dobrý i pod make-up! A jaký tedy je? 

Vichy Capital Soleil Mattifying 3-IN-1 SPF50+

Tento krém poskytuje tři benefity najednou, máte díky němu vysokou ochranu proti UV záření, pleť je okamžitě zmatněná a také ochraňuje před znečištěním. Ochrana je proti UVA/UVB záření. Má velmi lehkou texturu, jako většina matujících krémů, pleť je díky němu taková sametová, bezprostředně po aplikaci. Neucpává póry a před znečištěním vaši pleť ochrání podobu 12ti hodin, což je slušné skóre. Potlačuje oxidaci kožního mazu a je hypoalergenní. Co je zajímavé, je jednoznačně i voděodolné složení, které oceníte hlavně v létě při koupání, což pro mě bylo také velmi zásadní při výběru vhodného krému pro pleť právě teď na léto. Jak víte, v bazénu jsem každý den, jelikož jsme letos dodělali zahradu i s bazénem. Koupu se opravdu pořád a momentálně vybírám jen voděodolné produkty. To že je hypoalergenní, pro mě bylo také důležité, jelikož mám poslední roky opravdu citlivou pleť, vadí mi dokonce i některé parfémy, které mě na kůži štípou. Po různých krémech, které mi doposud vyhovovaly mám vyrážku a nebo červenou pleť. Tento krém je určený pro smíšenou, mastnou aknózní pleť, což je bohužel také můj případ. Pleť se mi hodně mění, mám mastnou pleť hlavně na čele, což ale nebývá časté, no moje pleť si prostě dělá co chce. Navíc v období menstruace se dostaví občas i nějaký ten pupínek. A na závěr je nutno uvést, že tento krém je naprosto dokonalý i tím, že je vhodný právě i pro citlivou pleť, což je můj případ. Ale určitě ho oceníte i s běžnou pletí, která není nijak náročná, určitě vám neuškodí to, že tento krém má všechny uvedené benefity, které by měl mít, jako je právě to, že je hypoalergenní a vhodný pro citlivou pleť, to není nikdy na škodu u produktů v péči o pleť.


Tento krém také obsahuje spoustu zajímavých účinných látek, jako je například zelený jíl, který absorbuje kožní maz, chrání pleť před nečistotami vnějšího prostředí a díky němu dosahuje i matujících účinků. Obsahuje také extrakt s bifida, který posiluje obranyschopnost pleti a působí proti přecitlivění. Obsahuje i termální vodu Vichy, která je bohatá na minerály a stopové prvky, zklidňuje projevy podráždění a zvyšuje obranyschopnost pleti. Co bych určitě vypíchla, tak je ještě způsob aplikace. Je důležité krém aplikovat každé dvě hodiny, obzvlášť pokud se hodně potíte, koupete se a nebo osušíte obličej ručníkem. Pak je aplikace nutná znovu. 


Doufám, že byl pro vás dnešní tip užitečný. Já jsem dnes měla krém na obličeji celý den a jsem s ním moc spokojená! Přeji vám krásné slunečné dny a hlavně se opalujte bezpečně s kvalitními produkty! Vaše E.


  • Share:

You Might Also Like

0 komentárov