Naše exteriérová stěrka Rivedil Czech

By Elizabeth Lore - 7/10/2023

V dnešním článku vám chci ukázat, jak jsme postupovali při práci se stěrkou Rivedil Czech. Vše jsme realizovali sami, nastudovali jseme si jak se stěrkou pracovat, čím vůbec stěrku natřít a jak pak stěrku barvit, čím a jak celkově postupovat. Vše vám dnes popíšu a vysvětlím. Veškeré materiály koupíte u Rivedilu, napsat jim můžete třeba na jejich Instagram nebo se podívejte na kontakty na jejich webovkách, tady


Takto vypadal před aplikací penetrace a stěrky. Ani deska (obklad) stolu není hotová. Tento domek nebo stolek máme u bazénu, je v něm technika k bazénu, čistička apod. Proto nás napadlo z něj udělat vlastně barový stůl. Stěny jsou tedy tvořené stěrkou a deska je z obkladu. 





Použité materiály

K tvorbě potřebujete penetraci, tu jsem natřela válečkem. Nechala jsem ji schnout asi půl dne, protože jsem pak přešla k aplikaci stěrky a s tou jsem začala až na večer, kdy zašlo sluníčko, stěrka mi tedy spolehlivě uschla. Stěrku jsem pak nanášela xxx a tvořila jsem s ní takové plastické tvary, které jsem pak vylepšovala různým ťupkáním do materiálu stěrky. Můžete zkusit různé tahy, tvořit záhyby a plasticitu. Kouknout můžete třeba toto instruktážní video. Jakmile stěrka zaschne, použijete barvu, kterou si zvolíte, můžete použít několik odstínů, abyste vytvořili dokonalý efekt. My jsme si vybrali efekt skály. 






Penetrace - první nátěr

Penetrace je důležitá, tou začínáte, jak jsem psala již v úvodu. V aplikaci zvolte malý váleček. Stačí jedna vestva. Důležité je ji pořádně roztírat. A před použitím si obsah v kyblíčku dobře promíchejte. 




Aplikace stěrky

A takto pak vypadá průběh aplikace stěrky. Začala jsem jemnými tahy, pak jsem tvarovala silnější plastické tvary a dávala jsem větší nánosy stěrky, do kterých jsem pak delšími tahy dělala tvary skály. Můžete tvořit dle vlastní fantazie. Důležitá je celistvost. Se stěrkou se pracuje dobře, perfektně drží a dá se do ní v průběhu práce stále zasahovat. 













Barvení skály

Jakmile jsme měli skálu zaschlou, dali jsme se do barvení. K barvení jsem použila štětce různých velikostí a houbičku na nádobí můžete zkusit taky. Já ji nevyužila, ale dá se s ní také hezky tvořit. Snažila jsem se dávat tmavší barvu tam, kde jsou stíny a prohlubně, také jsem se snažila dělat rovné tahy tak, abych se držela tvaru skály. Tahy jsem dělala do ztracena, abych nikde neměla obtisknutou hranu štětce. A nabírala jsem si na štětec jen trochu barvy, aby se po skále neroztékala a byla dokonale rozetřená.






Finální výsledek skály

A takto vypadá výsledek. Dlouho jsme se nemohli shodnout na výsledné barvě a intenzitě. Mohli bychom přidat ještě trochu šedé nebo antracitové barvy. Zatím se se skálou seznamujeme a uvidíme, zda ji časem ještě dobarvíme. Zatím jsme okouzlili každou návštěvu. Jak se vám výsledek líbí? 



A to je pro dnešek vše. Pokud máte jakékoliv dotazy, směřujte je na Rivedil Czech, rádi se vším poradí. Objednávat můžete přes email nebo jim napsat na Instagram, kde jsou stále aktivní a domluvíte se. Mějte pěkný zbytek dne! Vaše E.

  • Share:

You Might Also Like

0 komentárov