Recept na meduňkový sirup

By Elizabeth Lore - 7/25/2023

Stejný jako u levandule nebo jiných šťáv, co dělám. Meduňku nastříhám asi na 10 cm a opláchnu ji. Pak ji dám do mísy. Uvařím si vodu a nechám ji vystydnout. Vodu pak naliju na meduňku tak, aby byla potopená a přidám citrón a kyselinu. Nechám uležet v lednici jeden den. Pak přeliji do hrnce přes plátýnko a vyždímám vše do hrnce. Dám na plotnu, přidám cukr a promíchám. Šťávu ale nevařím, jen pár minut a po rozpuštění stáhnu z ohně. Pak liju šťávu do čistých vyvařených sklenic. 




Meduňka 250 g (odhadem)

Citrony 2 ks

Voda 2 l (tak, aby byla levandule potopená) 

Cukr krystal 2 kg (na 1 l vody platí 1 kg cukru)

Kyselina citrónová 30 g







  • Share:

You Might Also Like

0 komentárov