Recept na levandulový sirup. Levanduli nastříhám bez stonků, nechám ji odležet kvůli broučkům, aby utekli. Pak ji dám do mísy. Uvařím si vodu a nechám ji vystydnout. Vodu pak naliju na levanduli tak, aby byla potopená a přidám citrón a kyselinu. Nechám uležet v lednici dva dny. Pak přeliji do hrnce přes plátýnko a vyždímám vše do hrnce. Dám na plotnu, přidám cukr a promíchám. Šťávu ale nevařím, jen pár minut a po rozpuštění stáhnu z ohně. Pak liju šťávu do čistých vyvařených sklenic.
Levandule 250 g (odhadem)
Citrony 2 ks
Voda 2 l (tak, aby byla levandule potopená)
Cukr krystal 2 kg (na 1 l vody platí 1 kg cukru)
Kyselina citrónová 30 g
0 komentárov