ARCADIE HOTEL - Český Krumlov

By Elizabeth Lore - 4/01/2019

Všem přeji pěkný den, dnes mám pro vás krátký report z našeho víkendu. Byli jsme celý víkend v hotelu Arcadie v centru Českého Krumlova. Měli jsme nádherný apartmán s výhledem na zámek a celé centrun. Je to tak krásné městečko, v Krumlově jsme byli poprvé a nečekali jsme, že to pro nás bude až takový zážitek. Každý den procházka městem, snídaně, návšteva palačinkárny, odpoledne odpočinek na pokoji, posezení na malé terase u našeho pokoje, osvětlená vířivka a šupem zase do města na letní zahrádku a oběd. Večer jsme si zašli na večeři do super italské restaurace Cosa Vostra, kde často potkáte i spoustu italů, což mluví za vše. Perfektní a opravdová italská jídla. Já myslím, že fotografie mluví za vše. Cítila jsem se jako na dovolené, moc se nám tam líbilo.




Takový jsme měli výhled. Nejlepší v celém Krumlově. 


S sebou jsem si vzala něco na čtení, nová knížka Mateřství jako z reklamy (na Lexaurin), krém na ruce Eco by Sonya, čistě přírodní zázrak vhodný i na lupénku a nově testuji Collalloc, čistý kolegen (každé ráno sklenku vody s tímto kouzelným práškem a snad budu krásnější). 


Kousíček od hotelu je super palačinkárna Mls Creperie. Obecně mám palačinkárny ráda už cirka deset let. Jsem ráda, že se zase otevírají nové palačinkárny, protože jich jeden čas bylo opravdu málo, což byla škoda. Palačinky máme moc rádi, doma mám i velký palačinkovač, protože taková palačinka je nejlepší (pánev na pravou palačinku nestačí). 



Kousek od Českého Krumlova je ZOO Hluboká, nádherná ZOO a úžasná zvířátka. Viděli jsme medvědy, tygry, hravé vydry, želvičky, prostě všelijaké tvorečky. Poprvé se mi v ZOO líbilo. A to jsem prošla takřka všechny u nás. Moc fotek nemám, ale na Instagramu jste měli videa o víkendu, snad jste je stihli! 




Kostel svatého Víta je vlastně hned přes ulici u hotelu Arcadie. Ale takhle krásně je na něj vidět například ze zámku.






Cosa Vostra je (bohužel) jediná restaurace, kde se dá jíst. Neobešla jsem všechno, ale bohužel na náměstí je to samý blaf, restaurace jsou zaměřené na turisty a je jim jedno, co jim cpou. Nebudu jmenovat, ale báli jsme se jít kamkoliv jinam po tom, co nám dali jinde. 


V sobotu jsme si otevřeli Piper, perfektní šampaňské, vlastně první lepší bublinky, které jsem před x lety ochutnala. 




Bylo to prostě dolonalé. Úžasný víkend. A co vy? Užili jste si jarní prosluněný víkend? 

  • Share:

You Might Also Like

7 komentárov