Elektrické zubní kartáčky

By Elizabeth Lore - 4/22/2019

Všem přeji pěkný den! Dnes se chci rozepsat o používání elektrických a normálních zubních kartáčků. Elektrické kartáčky jsem nepoužívala nikdy. Nejdřív se mi nelíbilo, že jsou ty elektrické kartáčky moc velké, taky jsem se obávala těch vibrací a nebyla jsem si jistá tvarem hlavice kartáčku. Každopádně dnes už se dělají elektrické kartáčky i s klasickou hlavicí, která má tvar jako běžný kartáček, nejsou jen ty kulaté. Ovšem kulaté jsou kvůli rotacím lepší, to si alespoň myslím já. Pokud jde o cenu, elektrických kartáčků je spousta a je hromada cenových kategorií, takže si myslím vybere každý. Pak jsem se rozhodovala ještě podle ceny náhradních hlavic, v balení jsou například čtyři, no a když si to rozpočítám, jedna vychází cenově stejně jako například Curaprox kartáček, takže jsem neváhala.


Elektrické zubní kartáčky máme celá rodina, synovi jsem vybrala jiný. Ale pro nás dospěláky mám tyhle Oral B Professional Care. Na Notino jsem našla dva kartáčky v jedné sadě. Líbila se mi rukojeť kartáčků, ty širší se mi moc nelíbí, ale někomu jinému naopak může vyhovovat. Taky jsem chtěla kartáčky, které budou z vetší části spíše bílé, né modré. Elektrické kartáčky najdete i ve zlatých barvách nebo s motivy pohádkových postaviček pro děti.



Náhradní hlavice jsem zvolila Ultra Soft. Na kartáčku se dá nastavit intenzita a rychlost. Světýlko informuje o nabití kartáčku. Mile mě překvapila i nabíječka ke kartáčku, krásná, design opravdu pěkný, ve vysokém lesku. Je super, že není nijak nevzhledná a tak mi v koupelně nabíječka esteticky nijak nepřekáží.








Je to pořád nezvyk, protože je to samozřejmě velikostně nesrovnatelné s klasickým kartáčkem, ale ty zuby jsou podstatně čistější, hladší. Samotné čištění zubů je dá se říct zábavnější a je vcelku pohodlné kartáček jen držet v ústech a všechnu práci udělá za vás. Při čištění zubů si dávám pozor hlavně na dásně, nejde přeci jen o zuby. Naštěstí je kartáček jemný a dásně nijak nedráždí. Předpokládám, že v Oral B moc dobře vědí, co dělají, to je jasné. Ale když už ho recenzuji, tak proč to neuvést. Někdo by se toho přeci mohl stejně jako já obávat. Už teď se koukám na další, nejradši bych si objednala ještě jeden, je to vcelku návykové. Chtěla bych vyzkoušet i lepší model, ty vibrace jsou u jiných modelů určitě ještě lepší, jemnější. Jediným problémem je ten třes, ze začátku to trvá, než si člověk zvykne, hlavně při čistění horního patra se mi třese celá čelist, což je celkem nepříjemné. Ale musím říct, že si asi neumím moc představit, že se vrátím ke klasickému čištění zubů.


A co vy a čistění zubů? Máte elektrický nebo klasický kartáček?

  • Share:

You Might Also Like

0 komentárov