Opalování v soláriu a můj názor

By Elizabeth Lore - 4/01/2019

Všem vám přeji pěkný den! Dnes se po x letech vyjádřím k soláriu a celkově opalování. Možna začnu tím, kdy jsem solária začala navštěvovat a jak jsem se k tomu dostala. Předem musím uvést, že do solária poslední roky chodím jen občas, posledně jsem byla v soláriu jednou asi po čtvrt roce.  Od minulého roku jsem ale v solárku nebyla ani jednou. Nejsem zastánce solárií, ani odpůrce! Před dovolenou si na solárko zajdu vždycky, nerada jsem v plavkách bílá jako stěna.


Kdysi v 18ti letech jsem pracovala na recepci solária a brzy jsem se zamilovala do opálené pokožky. Pomohlo mi to s akné a jinými kožními problémy. Ovšem poznala jsem tam i spoustu lidí, kteří měli naopak problémy. Já jsem v té době měla díky soláriu konečně krásnou pleť, nemusela jsem se ani líčit a nemusela jsem řešit akné. Ale časem se to změnilo, přišlo těhotenství a solárium šlo pak stranou. Jeden čas jsem se solária nemínila vzdát, opálená pokožka už ke mě patřila a necítila jsem se ve své kůži, když jsem nebyla dokonale opálená. Nikdy jsem neměla nehezkou oranžovou barvu, ale kůže díky soláriu prostě stárne, takže jsem si řekla, že stačilo. Teď si do solária zajdu jen občas, stačí mi jít dvakrát až třikrát po sobě s krátkým rozestupem a jsem hezky opálená na několik měsíců. Občas jsem opálená hned po první návštěvě. Zpětně si říkám, jaký jsem byla blázen, že jsem chodila do solária prostě pořád, zbytečně. A další věc. Jít do solária bez krému je dle mě hloupost. Kůže není hydratovaná a vláčná, je vysušená a ještě vystavená opalování bez jakékoliv péče. Krémy obsahují i bronzery, které zvýrazní vaše opaléní. Dobré jsou i krémy po opalování. Spousta lidí si myslí, že stačí krémy určené na běžné slunění, ale to je nesmysl. Krémy před i po opalování v soláriu musí být určené přímo pro opalování v soláriu. Ale ráda používám i olejíčky Nuxe Huile Prodigieuse.


V létě zase dbám na krémy i oleje. Nuxe Sun jsou super.




Krémy používám levné. Zkoušela jsem i ty nejdražší krémy, které byly dostupné. A pokud krém dobře rozetřete, tak fleky mít prostě nebudete. A rozhodně to není jako u samoopalovacích krémů, které musíte pečlivě rozetřít, není nutné na to tak dbát. Krémy mám nejraději značky Tannymaxx a Oranjito. Tyto krémy jsou cenově do 150,-. Dnes se jdu do solária občas zahřát, samozřejmě se opálit, ale také je stále solárium přínosné i pro mou pokožku. Stane se, že několik měsíců do solária prostě nejdu a nechybí mi to. Používám už léta i samoopalovací krémy, takže solárium pro mě není nutnost. Mimo to si už dávno nezakládám na barvě pokožky, není to pro mě tak zásadní.



A poslední je ochrana rtů, jak na horách, tak na sluníčku rty pořád mažu a mažu. Nevím proč, ale rty mám v létě suché a v zimě popraskané. Ovšem nestalo se mi to už pár let, protože se starám a dávám si pozor. Babylips Dr. Rescue od Maybelline!


A jak to máte vy? Mějte pěkný den! Vaše E. 

  • Share:

You Might Also Like

2 komentárov