Moje nejoblíbenější parfémy

By Elizabeth Lore - 12/11/2019

Všem všem přeji pěkný den! Máme za sebou už druhou adventní neděli, už dvě zapálené svíčky na adventním věnci a Vánoce jsou už za rohem. Tento rok už pro vás budu mít poslední tipy na dárky a několik vánočních postů určitě ještě bude. Ráda bych nafotila zase něco málo z pečení cukroví a jiné vánoční články. Dnes vám chci ukázat své oblíbené parfémy, kterých se stále držím. Máme konec roku a tak se na to mrkneme. Některé vůně mám mezi svými stálicemi už deset let, některé jen chvíli, ale pořád se k nim vracím.




Niche, parfém, toaletka? Co vám vyhovuje nejvíce? 


Celkově pokud jde o parfémy, nikdy jsem moc nelpěla na tom, zda mám toaletní vodu nebo parfém. Niche jsem zkoušela také, ale jaksi jsem nikdy neměla důvod zůstavat jen u jednoho typu vůní. Řešíte tyto rozdíly? Věřím, že většina z vás ano. Samozřejmě to má svá odpodstatnění, ale jak říkám, já to neřeším a mám ráda všechny typy vůní (parfémy, toaletky, niche).


Ale teď už k jednotlivým vůním, které tu mám. Moji největší oblíbenci.


Dolce & Gabbana - Light Blue

Dolce & Gabbana Light Blue je parfém, který byl velkým trendem. Jeden čas ho nosil snad každý. Pokud jde o takové ty trendy vůně, vždycky se mi tak nějak vyhnou a já si k nim hledám cestu klidně pět let, i víc! Týká se to třeba velice známé vůně Chloé a stejně tak i Light Blue. Používám ji i teď v zimě, ale pokaždé, když ji beru do ruky, tak mám takový zvláštní pocit, že se přece na zimu nehodí, už jen ten flakonek, který připomíná moře a v hlavě si vybavím léto, pláž, vodu. Ovšem jakmile ji na sobě ucítím, hned mám super pocit, ta vůně je prostě tak krásná, že si ji nedokážu odepřít. A tak to mám se všemi letními vůněmi. Je málo vůní, které jsou vhodné na podzim/zimu a já bych si je vybrala. Protože jsem na typické letní vůně, čili květinky a ovoce. Je myslím jasné, že se jedná o květinovou, ovocnou vůni.

Hlava: zelené jablko, cede, zvonek modrý

Srdce: růže, bambus, jasmín

Základ: ambra, pižmo, citrónové dřevo



Narciso Rodriguez - Narciso

Ale pokud je vůně typická pro zimu a uměla si mě jediná získat, tak je to NARCISO, moje milovaná vůně Narciso, která mi vždycky bude připomínat zimu v Livignu, v Itálii. Nádherné město, krajiny, kávu na zahrádce pod svahem, kolem ptáci, kvalitní káva a studený Aperol Spritz. Tato vůně mě tehdy provázela a to je dle mě ideální zima. Taky máte spojené vůně s jistým obdobím nebo konkrétními okamžiky? Já to tak mám, stačí mi i vůně krému nebo nějakého koření. Hned si na něco vzpomenu, zvláštní. I když zvláštní vlastně ani ne, protože je to zcela běžný jev, něco málo už mám načtené. Narciso Rodriguez vyniká nejen vůní, ale i bílým fluidem. Barevné fluidy mám ráda. Poprvé jsem se s tím setkala u první vůně Lady Gaga, kde byl vlastně černý fluid, tehdy mi to úplně učarovalo. Teď už je to asi běžné, ale pořád se mi to hodně líbí. Je to dřevitá, květinová vůně, což mám asi nejraději. Byl to vlastně i první druh (typ) vůně, který jsem si v životě pořídila, ale k tomu se ještě dostanu.

Hlava: gardénie, bulharská růže

Sdrce: pižmo

Základ: cedr, vetiver


Chanel - Gabrielle

Tento skvost je momentálně jedinou vůní značky Chanel, kterou mám ráda a která mi sedí. Začínala jsem pětkou a až nedávno jsem sama sobě přiznala, že pětka mi prostě nesedí s nikdy si na ni pořádně nezvyknu. Mám ráda ikonické flakonky Chanelu, ale tahle květinová Gabrielle je jediná, kterou aktuálně snesu. Mám ji už nějakou dobu, hodně si ji šetřím a je to jeden z mála parfémů, který si záměrně zvolím na zvláštní příležitosti. Parfémy hodně ovlivní mou náladu. Chci tím říct, že špatně zvolený parfém mi jakýmsi způsobem dokáže rozhodit celý den, náladu. Když vám nějaké parfémy slibují jisté pocity, mají vám dodat například sebevědomí nebo z vás udělat elegantní dámu, dokážou to. Tím je právě Chanel Gabrielle. Je to jemná vůně, nečekejte nic těžkého. Ale jak já říkám (v každé zmínce o tomto parfému), připomíná mi již zmiňovanou pětku, lehce ji tam cítím. Ale možná jsem jediná.

Hlava: černý rybíz, grep, mandarinka

Srdce: ylang-ylang, pomerančový květ, jasmín, tuberóza

Základ: pižmo, santalové dřevo

Yves Saint Laurent - ELLE

Můj dívčí parfém. Parfém, který byl mým prvním. První parfém v mém životě. Pamatuji si, že pak následovala vůně Lady Million (oba dva byly tehdy novinkou). Někdy mám chuť si Lady Million znovu pořídit, stejně tak tomu bylo i s Elle. Jednoho dne jsem ji prostě chtěla znovu mít. A je to vůně, na kterou se mě vždycky někdo zeptá, když ji mám na sobě. Hodně zaujme a už je řekla bych spíš nevídaná. Taky už to je myslím deset let od jejího vzniku. Je zvláštní, že po tolika letech se mi pořád tak moc líbí ten flakon, neokouká se snad nikdy. Je to dřevitá, květinová vůně. 

Hlava: liči, pivoňka, citron

Srdce: frézie, růže, pepř, jasmín

Základ: ambra, cedr, vetiver, pačuli



A to by bylo k mým aktuálním oblíbencům všechno. Za rok se na to podíváme znovu a jsem zvědavá, jaké vůně tam budou nebo naopak už nebudou. Přeji vám krásný zbytek dne! Vaše E.

  • Share:

You Might Also Like

1 komentárov