RECEPT NA CHŘESTOVÝ KRÉM

By Elizabeth Lore - 6/07/2021

Dnes mám pro vás snadný, ale hlavně vynikající recept na chřestový krém se slaninou a krutony. Ale hlavně se skvělým vínem k takovému pokrmu, kterým je Veltlín, najdete jej na Alkohol.cz! Tento Veltlín je jasné žluté barvy, jako citróny. Aroma citrusových plodů, hrušek a jablek je podtrženo výraznou kyselinkou a jeho vůně se vyznačuje tóny stébel trávy a limetky! Zní to chutně, že? A co budete potřebovat k dnešnímu receptu? Bílý nebo zelený chřest, asi půl kila, jednu šalotku, dvě lžíce másla, litr zeleninového vývaru, tři žloutky a jeden kelímek smetany. Taky samozřejmě sůl, pepř a trošku muškátového oříšku na dochucení. 


Chřest omyjte vodou, odkrojte dřevnaté konce, v délkách chřest oloupejte škrabkou. Nakrájejte ho na kousky, kromě hlaviček, ty si nechte na ozdobu polévky, třeba jen pár kousků. V hrnci si rozpalte máslo, osmahněte šalotku do skla a pak zalejte vývarem. Přidejte do vývaru chřest a vařte asi deset minut. Potom z hrnce vyberte všechny hlavičky, které máte na ozdobu polévky a zbytek rozmixujte. Opět chvíli povařte a pak přišlehejte metličkou rozmíchané žloutky se smetanou. Povařte asi minutu a teď už stačí jen dochutit solí, pepřem a muškátovým oříškem. Koření dávám podle chuti, tak jak to máme rádi. 






A to je pro dnešek vše. Doufám, že se vám dnešní recept zalíbil a budu se těšit zase příště! Vaše E.

  • Share:

You Might Also Like

0 komentárov