Novinky z Olivum!

By Elizabeth Lore - 5/03/2023

Všem vám přeji hezký den, dnes bych vám ráda představila něco z novinek na Olivum.cz. Mám tedy vše na doporučení, ale opět se mi trefili perfektně do mojí chuti. Ať už s výběrem jemného olivového oleje nebo s luxusní majonézou s lanýži. Jsou to opravdu zajímavé produkty, které ráda ve své kuchyni využiji a vyzkouším při svých receptech. S manželem máme přesně tohle rádi, moc rádi objevujeme nové chutě a zkoušíme různé delikatesy. 


Bylinná směs na těstoviny 


Tento malý krásný oranžový kelímek ukrývá bylinnou směs z ostrova Hvar v Chorvatsku. Obsahuje chilli, takže ho stačí trošička pro intenzivní a lehce pikantní chuť. 




Olivový olej Marmaro


Delikátní olivový olej Marmaro z řecké oblasti Chalkidiki ze sklizně 2022. Má jemnější chuť, takže pokud nemusíte výrazné olivové oleje, které jsou dle mého názoru přirozeně hořké, tohle bude to pravé. Má jemné a ovocné aroma, stejně tak jemná je i jeho chuť s náznakem pomalu doznívající hořkosti, s nízkou pikantností a bez pocitu mastnoty. Je to olej z říjnové sklizně first harvest, kdy mají olivy nejvíce zdraví a prospěšných látek. Získal také řadu medailí na prestižních světových soutěžích. 



Lanýžová majonéza 


Lanýžová majonéza z Istrie, která má výraznou lanýžovou vůni ihned po jejím otevření. Hodí se k pečeným bramborám, ke grilovanému masu nebo do toustu či bagety. Nedávno jsem v restauraci ochutnala hovězí Carpaccio s majonézou s příchutí parmazánu, tuto majonézu můžete použít stejně, jen je tady s lanýži, což je myslím ještě lepší. Je lehoučká, nic těžkého a obsahuje černé letní lanýže Tuber Aestivum Vitt. Chuť je více zaoblená a harmonická, narozdíl od lanýže zimního. 




A to je pro dnešek vše. Pokud vás něco z těchto delikates zaujalo, určitě zavítejte na Olivum.cz, je tam toho spousta! Mějte hezký den, Vaše E. 

  • Share:

You Might Also Like

0 komentárov