Jaké produkty na citlivou pleť?

By Elizabeth Lore - 8/01/2023

Všem vám přeji hezký den, dnes mám pro vás slibovaný post o krémech pro citlivou pleť. Rozhodla jsem se vsadit na moji oblíbenou značku Uriage a Bioderma. Bioderma krémy mám obzvlášť oblíbené. Mám už několikrát vyzkoušený například krém Bioderma AKN, ten se už tedy přestal vyrábět (vhodný na problematickou pleť s akné), potom Bioderma Sebium Global, Bioderma Hydra (ten mi kdysi doporučila dokonce kožní lékařka), Bioderma Sebium Pore Refiner (také skvělý, na póry) a teď tedy tento pro citlivou pleť. Nemyslete si, že krémy střídám jen tak. Krémy by se měly měnit každého čtvrt roku, pleti to údajně svědčí. A je fakt, že jakmile použiji dva stejné krémy po sobě, tedy když vypotřebuji balení a pořídím ten samý hned znovu, tak ho pleť už nevnímá tak dobře. Střídala jsem tedy ty hydratační s těmi matujícími a občas jsem to doplnila krémy na problematickou pleť, protože mám občas problém s pupínky. Teď je má pleť neskutečně citlivá, se s klony k zčervenání a už jsem opravdu nevěděla, co si na ten obličej dát. Je to zvláštní. Pokud jde o Uriage, i s touto značkou mám velmi pozitivní zkušenost. Mám od Uriage reparativní hojivý krém, který má být údajně lepší než třeba Bepanthen. Používám ho třeba na hojení tetování, jizev, škrábanců. A švagrovi pomohl s ekzémem na rukách, nezabíralo mu na to nic a Uriage teprve pomohl. To samé můj kamarád, který měl alergii neznámo na co a jeho pokožce nevadila pouze Uriage kosmetika. 



Bioderma Sensibio Definice Active Soothing Cream

Bioderma krémy mám osvědčené a tento je myslím pátý, který zkouším, jak už jsem psala v úvodu článku. Tento krém posiluje přirozené obranné mechanizmy pleti, díky tomu je pleť odolnější proti nepříznivým vlivům vnějšího prostředí. Dlouhodobě pleť hydratuje, zanechává ji jemnou a vyhlazenou. Pleť okamžitě zklidní a dokáže ji udržet hydratovanou až 12 hodin. Má být v hodná také jako podklad pro make-up, zkoušela jsem a nedělalo to žádnou neplechu, ovšem záleží na tom, na jaké bázi je váš make-up. Obecně se říká, že by se neměl kombinovat podkladový krém a make-up na jiné bázi, například mastný make-up by měl být použit s mastným krémem a podobně. Nikdy nemíchat vodu a olej, pak by to mohl být problém a make-up by nemusel mít dobrý výsledek. Toť má zkušenost z kurzu MUA. Nicméně má velmi lehkou a svěží texturu, takže pod makeupem mi vyhovuje. Tento krém má D.A.F. Patent - zvyšuje práh tolerance pleti, čímž zlepšuje její odolnost. Technologie Defensive snižuje citlivost pleti, zlepšuje její odolnost vůči oxidačnímu stresu a zabraňuje změně funkce kožní bariéry. 

- zvyšuje obranyschopnost pleti
- hydratuje až 12 hodin
- rychle se vstřebává, nezanechává pocit mastnosty
- neobsahuje parfemaci
- dermatologicky testováno



Uriage Toléderm Control Soothing Care

Zklidňující krém pro intolerantní pleť, který hydratuje a pokožku dobře zklidní. Necítíte po aplikaci žádné pálení ani svědění. Pokud vám jako mě nevyhovují běžné pleťové krémy a máte pleť citlivou, tohle je krém, který vám neublíží. Tento krém Uriage má velmi jemnou konzistenci a oproti předchozímu krému značky Bioderma z dnešního článku, je malinko mastný, ale opravdu jen minimálně. Má velmi zajímavou konzistenci, mastnosti má pleti běžně vadí, ale tady je to skvěle vyvážené. Je vhodný na den i noc, ale pozor, neobsahuje SPF, takže pokud si u denního krémů potrpíte na SPF, nechte si tento na noc a na den používejte jiný. Obsahuje termální vodu Uriage, polyuronidy z řas a rostlinný skvalen, tyto látky zabraňují působení vnějších agresorů na povrchu pleti, které způsobují její citlivost. Obsahuje také glycerin, který pleť okamžitě hydratuje a udržuje ji vlhčenou po delší dobu. Obsahuje také fyziologické pH, je bez alkoholu, silikonu a samozřejmě bez parfemace. 

- zklidňuje, harmonizuje pleť
- zanechává pleť optimálně hydratovanou
- posiluje ochrannou kožní bariéru
- vhodná pro pleť se sklony k alergiím
- redukuje pocity pnutí a pálení
- 94 % složek je přírodního původu


    A to je pro dnešek už vše. Pokud hledáte krém pro citlivou pleť, tohle by mohlo pomoct. Mějte krásný zbytek dne! Vaše E.





    • Share:

    You Might Also Like

    0 komentárov