RANDOM

By Elizabeth Lore - 8/17/2023

Dnes mám pro vás letní random z posledních dnů. Děje se toho u nás hrozně moc, v dnešním postu to budou samé pozitivní věci. Měli jsme teď první výročí svatby, takže jsme si užili nádherný víkend ve dvou, navíc jsme měli to štěstí, že jsme měli hlídání a synáček byl u dědy v Brně. Takže jsme si udělali výlet do japonské zahrady, já jsem manželovi přichystala k výročí překvapení a nakoupila jsem mu sbírku bonsají, které vím, že už delší dobu chtěl. Pokud jde o práci na zahradě a kolem bazénu, to už máme hotové, dorazil nám zbytek dlažby k bazénu, takže jsme to konečně dokončili. Teď už zbývá pouze terasa u skalky, kde bude ohniště a další posezení. Jelikož trávíme hodně času u bazénu s dobrým drinkem v ruce, objednala jsem také několik nových skleniček, vybrala jsem si opravdu pěkné kousky od Bohemia Crystal.


A tady je moje chlouba, chlouba mojí kuchyně, nový proutěný chlebník od Riviéry Maison, který se mi dlouho líbil. Je to opravdu drahá záležitost, pár tisíc na něj padlo, ale stojí za to, neznám krásnější a jak víte, Riviéru Maison miluji už asi deset let a manžel mi vždycky jednou za čas udělá radost nějakým jejich výrobkem. A bohužel chlebník je věc, kterou v kuchyni prostě neschováte a je vidět pořád. Někdo možná dává pečivo do šuplíku do kuchyňské linky, ale to mi úplně nevoní, raději mám pečivo v prodyšném prostoru, no a právě tento chlebník je na to ideální. 


A to není moje jediná radost za poslední dobu, od mojí tety jsem dostala můj vytoužený parfém, o kterém jsem si myslela, že ho nikdy ani nebudu mít. Jak víte, roky se věnuji recenzování vůní a různých beauty produktů, což víte z mého blogu velmi dobře. A toto je parfém, který se mi nikdy nedostal do ruky. Znám pár podobných vůní, tedy abych to upřestnila, znám jeden podobný parfém, kterým jsem si to tak nějak vynahrazovala, ale věděla jsem že to prostě pořád není ten pravý Baccarat. Je to ta vůně, kterou když na někom vyjímečně potkám, což se nestává skoro vůbec, tak ho okamžitě poznám a neskutečně závidím jeho majitelce. Tak teď jsem se konečně dočkala a díky mojí tetě ho mám i já. Takový krásný dárek, to jsem ani nečekala. Řadí se mezi nejdražší parfémy vůbec, je opravdu velmi hodnotný, je to prostě klenot. 


Jak jsem mluvila o bonsajích, byla by škoda vám je neukázat, tak tady jsou. Máme čtyři do interiéru a manžel si pak vybral ještě jednu exteriérovou na naší skalku na zahradě. Ta péče o ně je zajímavá, doufám že nám přežijí, ale zatím se u nás kytičkám daří. Jsou to nádherné kousky. Hodně se mi líbí ty tradiční podmisky a vypadají v interiéru i na zahradě moc hezky. Ty interiérové navíc mohou být přes léto i na zahradě. 



Tento rok jsem objevila úžasný letní recept na okurkový salát, je to thajský recept, salát z thajské kuchyně a je moc dobrý. Je v něm vlastně sezamový olej, sojová omáčka a rýžový ocet, pak stačí nasypat nějaká semínka a výborný salát je na světě. Já sice okurky nepěstuji, ale mám to štěstí, že občas dostanu nějaké domácí okurky od sousedů nebo od mamky.


S manželem si pravidelně jednou týdně zajdeme na večeři nebo na oběd, mohla bych asi fotit víc, ale už jsem se to tak nějak odnaučila. Když si jdeme spolu sednout, tak zahazujeme telefony, občas udělám nějaký post na Instagram a tím to hasne. Ale tento luxusní gravlax jsem vám musela zaznamenat, naprosto dokonalý domácí chléb, tipuji to na brioche a jemný gravlax, skvělá kombinace chutí s piniovými oříšky, křenem a avokádem. 


I letos u nás byla na návštěvě moje rodina z Brna. Užili jsme si skvělý týden, a další společný týden nás čeká ještě teď koncem prázdnin. Takovou krásnou slunečnici mi z procházky lesem donesl synovec.


Koho by zajímala finální podoba naší dlažby u bazénu, tak se můžete pokochat právě na této fotce. Konečně máme hotovo, vypadá to naprosto skvěle a je to přesně ten odstín který jsem tak moc chtěla. Už když jsme dlažbu vybrali, tak jsem se těšila jak to bude vypadat, přece jenom ten finální výsledek vidíte až když je to opravdu položené, jak to celkově působí v okolí. Tak jsem ráda, že jsme vybrali opravdu dobře a že to vypadá hezky. Dlažba není příliš světlá, takže na sluníčku nebolí příliš odraz světla do očí, zároveň je ale pořád dostatečně světlá, tak jak jsem si představovala.

Polar box jsem chtěla už loňský rok, letos byl velký výprodej a už ho má kde kdo, já po něm skočila teda hned. Vzala jsem ten menší, protože ten velký je obrovský a tahat se s tím, ještě když se to naplní jídlem, pitím a chladícími destičkami, to by se mi nechtělo. Nicméně, pokud bych měla hodnotit, je super, vše v něm vydrží studené skoro celý den. Koupila jsem do něj malé plastové skleničky a různé věci na piknik. Poutko je kožené, nastavitelné. Nemůžu nic vytknout. Takže pokud se vám líbí, jděte do něj. 


A málem bych zapomněla na to nejlepší, mám konečně PRO. Můj muž nemá rád Apple, nikdy by mi vlastně nedal něco jako telefon, tyhle věci si vždycky řeším sama. Ale tentokrát jsem byla asi moc hodná, krásný, opět fialový. A je vážně super, jeho benefity čerpám každý den. Nedávno jsem si pořídila novou zrcadlovku a s tímhle jsem už plně vybavená a spokojená. 


A to je pro dnešek vše! Doufám, že i vaše léto je povedené a že si užíváte. Ať už na dovolené nebo doma jako já. Mějte krásný zbytek dne! Vaše E.


  • Share:

You Might Also Like

0 komentárov