REALIZACE ZAHRADY A BAZÉNU

By Elizabeth Lore - 8/09/2023

Od minulého roku jsme se dali do renovace naší zahrady. Jelikož jsme se rozhodli pro stavbu bazénu, náš tehdejší krásný trávníček zničil příjezd bagru, s čímž jsme se museli smířit, ale to nevadí. Po vystavění bazénu se musel srovnat celý pozemek, který se mimo to musel navýšit o několik centimetrů právě kvůli bazénu. Díky tomu máme ale nádherný trávník, který jsme předtím určitě neměli. Trávník je jedna z věcí, která na naší zahradě udělala opravdu velkou službu. Letos je velmi teplé léto, sluníčko trávníkům nepřeje, ale my se o ten náš denně pečlivě starali, hnojili jsme, zalévali jsme a dopřáli jsme mu trávníkový substrát, což udělalo hodně. Jen díky tomu náš trávník přežívá. To hlavní jsme tady měli hotové, trávník nám stihl do léta krásně zarůst. Když si teď vzpomenu na to, jak jsme zasévali semínka a byli jsme rádi za každé vzrostlé semínko, je to super pocit, když se teď po tom trávníku projdu bosá a užívám si ho jako měkoučký kobereček. Na to, že tam původně bylo jen bahno, jsme velmi spokojení. 



Skalka a posezení s ohništěm

Po dostavění bazénu přišla na řadu skalka, kterou ještě tedy dokončujeme, jelikož si nejsme jistí, zda budeme pokládat terasu nebo sezení podsypeme lámanou břidlicí. U skalky máme ocelové ohniště a další posezení. Skalka je celá z pískovcových kamenů a s kytičkami nám poradil skalničkář, i když ve finále je velká většina můj vlastní výběr, bylinky, sukulenty, nevěstin závoj a moji další oblíbenci. Spoustu kytiček si vybral i manžel, udělali jsme ji hezky barevnou a postupně vše kvete. Na skalce máme i sněženky, ty jsou už třeba odkvetlé, ale jejich čas zase přijde. Skalku jsem doplnila o pár solitérních kamenů a piniovou kůru. 





Dlažba k bazénu MAAG

Ale co je hlavní, je jednoznačně bazén a dlažba. Bazén máme hotový od minulého roku, ale až tento rok jsme si vybrali showroom, kde jsme našli ideální dlažbu. Showroom se nachází v Brně a dlažbu si vybral manžel, jedná se o dlažbu že showroomu Maag. Na dlažbu jste se ptali, jmenuje se konkrétně Blue Savoy Moon. Hledali jsme něco, co je opravdu moderní a jednoduché. Naše dlažba je nádherně světlá s decentní kresbou. Naštěstí jsme se při výběru s manželem shodli. Výběr byl na první dobrou, v showroomu byl perfektní servis a skvělý lidé, se vším nám poradili a šlo vidět, že své práci opravdu rozumí. Manžel byl nadmíru spokojený a tak jsme rovnou objednali. 







Bazén jsme následně doplnili také o světlo, našli jsme ideální sezení, potom nějaká solární světla a také jsme dodělali náš barový stůl, vlastně domeček, ve kterém je veškerá technika bazénu, jako například čistička. Z tohoto domečku jsme tedy udělali barový stůl, ke kterému jsme pořídili barové židličky. Všechen nábytek jsme volili v tmavě šedé, možná antracitové barvě. Nebránili bychom se ani černý barvám, pokud jde o nábytek. Jednoznačně jsme ale nemohli volit nic světlého, jelikož se nám to sem vůbec nehodilo. Vzali jsme to tedy z gruntu a předělali jsme to tu celé. S výsledkem jsme velmi spokojení. Malý detail jako jsou solární světla ve tvaru velkých koulí byl můj velký sen, dlouho jsem je hledala a dlouho jsem si je přála. Večer vypadají nádherně a docílila jsem toho co jsem chtěla, což je dojem jako kdybych se ocitla na nějakém krásném rezortu. To byl můj cíl, cítit se vlastně jako na dovolené.




Doplňky a nábytek

Postupně jsem dokupovala květiny, květináče, sukulenty na stůl a různé osvětlení. Ještě doděláváme trávník na druhé straně bazénu, kde je i dlouhý pás podél celé dlažby bazénu vysypaný bílými valounky jako na pláži. Valounky jsme původně chtěli dát ke skalce, ale nakonec je máme u bazénu a bylo to dobré rozhodnutí. Nádherně ladí k naší dlažbě. Pokud jde o dekoraci na stůl, tu jsem si původně chtěla vyrobit sama z nějaké dózy a sukulentů, ale ve finále bylo lepší si to pořídit už hotové od floristy. Nábytek máme z Jysku a různě z internetu, co jsem kde našla. Sehnat všechno takto tmavé nebylo snadné. Máme nový i osvětlený slunečník, zespodu má světýlka. Má solární panel, takže svítí pořád a bez zbytečných kabelů. Ještě musíme dodělat elektriku, aby nám svítil i bazén. Zahradu nám zdobí pár nových stromků, mezi ty nejhezčí patří jednoznačně náš červený javor, je to klenot mezi stromy. 









A to je k naší zahrádce prozatím všechno. Příště vám ukážu další změny a pokroky! Mějte pěkný den. Vaše E. 

  • Share:

You Might Also Like

0 komentárov