KOSMETIKA DO SAUNY

By Elizabeth Lore - 2/15/2022

Všem vám přeji hezký den! Pokud máte rádi saunování a chodíte se občas prohřát a příjemně vypotit, určitě víte, že po sauně následuje pořádná sprcha a je třeba dopřát tělu co nejlepší péči. Pocení pokožky ve vlasové oblasti je třeba po saunování řešit také, k tomu vám stačí pár spolehlivých produktů. Vlasům může dát sauna zabrat, proto je dobré použít správné produkty, které vlasům dodají to, co potřebují. Mám pro vás tip na tři typy produktů od mých oblíbených značek. Jedná se o kombinaci šamponu, masky a oleje. Nejdříve se podíváme na produkty značky Alfaparf Milano.


Alfaparf Milano Semi di Lino Moisture

Šampon pro suché vlasy Alfaparf Milano Semi di Lino Moisture jsem vybrala proto, že vlasům tato řada dodává hlavně hydrataci. Důkladně čistí vlasy a pokožku hlavy, což je nejen po saunování určitě důležité. Vyživuje vlasová vlákna, zanechává vlasy krásně lesklé, jemné a hebké. Ale to vlasům po saunování určitě nestačí, jelikož se myslím, ani jedna z nás nevyhne v takovém prostředí krepatění vlasů. A proto tu mám další produkt od Alfaparf Milano.


Alfaparf Milano Semi di Lino Smooth

A tím je tento uhlazující olej Alfaparf Milano Semi di Lino Smooth. Je určen pro nepoddajné a krepatějící se vlasy. Vlasy dokáže uhladit bez jejich zatížení. Mimo to vlasy uhlazuje a hlavně také hydratuje. Vlasům dodává lesk a jsou díky němu krásně hebké. Doporučuji jej nanášet jak do ručníkem vysušených vlasů, tak i po jejich úplném vysušení či vyfoukání. Je dobrý pro ochranu vlasů před teplem, vlasy obalí ochrannou vrstvou a vyrovná je. Ale také je vhodný pro jejich finální úpravu, kdy vám vlasy krásně uhladí v celých délkách. Rozhodně se u tohoto oleje nemusíte obávat splihlých vlasů, je opravdu jemný a lehký. A proč zrovna tento olej do sauny? Jeho technologie Climete-Proof chrání vlasy před vysoušením způsobeným změnami teplot či vlhkosti vzduchu. A také se můžete těšit z jeho krásné vůně!


Kérastase Blond Absolu Bain Cicaextreme

Teď už přecházíme k produktům Kérastase. Dobrým typem produktu může být i krémový šampon, zkoušeli jste takový už někdy? Kérastase Blond Absolu Bain Cicaextreme je určený pro blond vlasy, je hydratační a vyživující. Obsahuje kyselinu hylauronovou a je vhodný pro všechny typy vlasové pokožky. Vlasům dodává pocit lehkosti a dobře pění. Pokud jde o aplikaci, nejedná se o nic složitého a postup je jako u klasického tekutého šamponu. Nanesete na vlhké vlasy, napěníte a poté spláchnete vodou. 


Kérastase Elixir Ultime L'huile Originale 

A posledním produktem je suchý olej pro všechny typy vlasů Kérastase Elixir Ultime L'huile Originale, který bych doporučila před saunováním. Chrání vlasy proti krepatění až 96 hodin a také proti 80% vlhkosti. Stačí nanést pár kapek do suchých vlasů a pročesat. Použít jej ale samozřejmě můžete i po saunování, jelikož vlasům dodává viditelný intenzivní lesk, vlasy oživuje, zaceluje roztřepené konečky a uhlazuje vlasová vlákna. Vyniká také svoji jedinečnou vůní, ve které nejdete fialku, frézii, mandarinku, dřevité tóny a pižmo. Ve složení najdete marulový olej obohacený o vitaminy C a D, olej z kamélie, arganový olej, olej z praxaci a kukuřičný olej. Je to výjimečná směs oleje, která vlasům dodává vše potřebné. 


A to je pro dnešek vše! Přeji vám krásný zbytek dne. Vaše E.


  • Share:

You Might Also Like

0 komentárov