Moje oblíbené produkty v péči o pleť

By Elizabeth Lore - 2/28/2022

Všem vám přeji hezký den, v dnešním postu vám chci popsat několik produktů, které mám ráda v péči o pleť. Jsou to produkty, které si objednávám pořád dokola a jednoduše se k nim velice ráda vracím, jsou spolehlivé a dobře je znám. Popíšeme si složení, ale hlavně to, jaké jsou. Najít ten správný produkt pro pleť je dosti nejednoduché a osobně mi to trvalo spoustu let, tak třeba vám to trošku pomůže, pokud stále tápete jaký produkt zvolit. 



Matující pleťový krém Bioderma Sébium Pore Refiner

Tento krém je na dotek úplně sametový, pleť opravdu krásně zmatní a je vhodný i pod make-up. Ale jsou dny, kdy se má pleť cítí suchá a tento krém tomu vůbec nepomaháhá. Takže ho střídám s hydratačním krémem a nebo v období, kdy mám hodně mastnou T zónu. Což bývá v létě. Je vhodný pro mastnou a problematickou pleť, je neskutečně lehký. Reguluje nadbytečný maz a minimalizuje póry. Obsahuje kyselinu salicylovou, která se běžně objevuje v produktech, které bojují právě s akné, mám s ní dobré zkušenosti. Tento krém je hypoalergenní a nekomedogenní. 


Pleťový krém Bioderma Sébium Hydra

Můj jednoznačně nejoblíbenější pleťový krém vůbec, Bioderma Hydra. Hydratační a zvláčňující krém, který mi vyhovuje po všech stránkách. Koupila jsem si ho už snad desetkrát. Ať mám problém s akné, s mastnotou nebo naopak se suchou pletí (ano, je to u mě jako na houpačce), tento krém mi sedí vždycky. Je vhodný pro vysušenou pleť, ale vůbec nemastí, jen silně hydratuje. Je vhodný také pro pleť po léčbě akné. Jeden čas jsem používala krém Bioderma AKN, který byl hodně štiplavý a dost dobře si uměl poradit s akné, ovšem po dlouhodobějším používání už pleti spíš uškodil a tak jsem sáhla práce po tomto krému Bioderma Hydra. Mimochodem krém Bioderma AKN už se bohužel nevyrábí. 


Pleťové sérum Revolution Skincare London Targeted Blemish Serum

Toto sérum obsahuje 2 % kyseliny salicylové. Pomáhá regulovat kožní maz, zbavuje pleť akné a černých teček. Je vhodný na den i noc, ale já ho mám ráda večer po koupeli. Je vhodné pro mastnou a problematickou pleť. Skvěle čistí a stahuje rozšířené póry. Sérum je vhodné aplikovat na vyčištěnou a ionizovanou pleť, nezapomeňte tedy po vyčištění pleti použít i tonikum, než nanesete toto sérum. 



Pleťový gel Clinique Dramatically Different Hydrating Jelly

Mám ráda krémy na gelové bázi, pokud bych měla nějaký doporučit, když už mám dnešní post o pěcujících produktech o pleť, určitě by to byl gelový krém Payot Hydra 24. Ale teď se chci rozepsat o tomto pleťovém gelu Clinique. Vhodný je pro pleť samozřejmě celoročně, ale díky své lehké konzistenci je skvělý obzvlášť pro letní horké dny! 



Pleťové sérum Lancôme Hydra Zen Gel Essence

Pleťové sérum na gelové bázi jsem dlouho hledala, mám ráda i krémy, ale nechci nic, co pleť zamastí. Postřebuji séra, která se do pleti vpijí a nezanechávají žádný film na pleti. Právě ty na gelové bázi jsou mi nejpříjemnější. Toto sérum Lancôme je vhodné pro všechny typy pleti, i pro citlivou pleť. V poslední době mám zrůžovělý obličej i po utření obličeje ručníkem. A vatovými tampony jsem schopná si svou pleť úplně sedřít, i když se snažím na pleť nijak netlačit. Je určen pro dehydratovanou a podrážděnou pleť. Zaznamenala jsem po jeho aplikaci pnutí pleti, takže si ho nechávám spíš na léto, ale teď kdy je ještě celkem zima používám spíše hydratační a zvláčňující krémy, které se do pleti sice vpijí, ale pleť je pořád na dotek prostě nakrémovaná a nepne. 



A to je pro dnešek vše. Třeba si v mém výběru najdete i to právé právě pro vás. Přeji vám krásný zbytek dne! Vaše E. 

  • Share:

You Might Also Like

0 komentárov