RECEPT NA HOVĚZÍ PEČENI PO ANGLICKU

By Elizabeth Lore - 2/01/2022

Všem vám přeji krásný den! Dnes mám pro vás opravdu povedený recept z hovězího masa, a dokonce na víně! Ubezpečuji vás, že s tímto receptem zabodujete. A není vůbec těžký, jak by se třeba mohlo zdát. Ani moc práce s tím není, zabere sice nějaký ten čas, ale ke konci se už jen peče v troubě, žádná velká námaha a žádné plácání. Můžete použít falešnou svíčkovou, hrudní nebo krk, vyberte si podle toho, kolik chcete do masíška investovat. Já si pro dnešní recept pořídila nový pekáček na Bonami, je to smaltovaný pekáček značky Orion s krásnými vzory, které se mi perfektně hodí do mé kuchyně. Smaltované nádobí je super, vypadá krásně a tradičně. Ale zpátky k našemu receptu! Co budete potřebovat? 



1kg hovězí pečínky (já měla skoro dvě kila, nebojte se toho)

500g mrkve

500g brambor (i zde můžete přidat víc, pokud potřebujete)

500ml hovězího vývaru

6 stroužku česneku

2 větší bílé cibule

2 lžičky Worcester omáčky

1 lžička soli

1 lžička pepře (ideálně čerstvě namletého)

3 lžíce slunečnicového oleje 

2dcl červeného vína (ideálně nějaké těžší)

1 snítka rozmarýnu (já použila čerstvý ze zahrádky)


Předehřejte si troubu na 180 C. Na větší pánvi si rozpalte slunečnicový olej a následně zatáhněte maso po všech stranách, každou stranu smažte na vysoký stupeň asi 3 minuty. Nezapomeňte maso osolit a opepřit. Pokud máte litinový kastrol, můžete použít i ten místo pánve a v něm pak všechno i péct. Já použila pánev a pak jsem jen přenesla suroviny do pekáčku. Jakmile se maso zatáhne, dejte jej bokem na tác nebo rovnou do pekáčku jako já. 


Osmažte cibuli, jen lehce do skla, cibuli mějte nakrájenou ideálně na špalíčky nebo na měsíčky. Následně dejte na pánev rozmačkaný česnek, smažte krátce, asi minutku, aby se nespálil a nezhořknul, to je hodně důležité. Následně nalejte na pánev vývar i víno. Víno nechte vařit asi 4 minuty. Pak vše nalijte do pekáčku pod masíčko, přidejte na kolečka nakrájenou mrkev a brambory. 


Na masíčko dejte snítku rozmarýnu, pekáček dobře přikryjte třeba alobalem a dejte péct na 3 hodiny. Brambory si pak můžete osolit podle chuti.



A to je pro dnešek vše. Doufám, že si recept vyzkoušet, že se vám to povede a hlavně, že vám bude také chutnat! Mějte krásný den! Vaše E.

  • Share:

You Might Also Like

0 komentárov