Všem vám přeji krásný den. Dnes mám pro vás recept na kakaové cukroví, které chutná výborně s mým oblíbeným karamelovým krémem. Kdo chce, může zvolit jiné oříšky, já dávám ty, co mám zrovna doma. Můžete ozdobit čokoládou a oříšky, ale nemusíte. Jak chcete vy a jak komu chutná. Dobré jsou tak i tak. Postup je jednoduchý, všechny suroviny smícháte dokud nevytvoříte nelepivé těsto a dáte odležet alespoň na dvě hodinky nebo do druhého dne. Pak uválíte na pomoučeném vále, tloušťka je stejná například jako u lineckého. Pečte na 170°C cirka 8 minut. Záleží samozřejmě na tom, jak tlusté těsto budete mít a jak peče vaše trouba. Pak si připravte krém, vyšlehejte máslo se salkem a krém je na světě. Krém pak dejte do zdobičky a dávejte na vychladlé cukroví.
200 g hladké mouky
70 g cukru moučka
1 žloutek
30 g mletých mandlí nebo vlašských ořechů
130 g másla nebo Hery
1 lžíce holandského kakaa
1 vanilkový cukr
1 zkaramelizované Salko
250 g másla
0 komentárov