RECEPT NA ROHLÍKY

By Elizabeth Lore - 4/06/2020

Všem vám přeji hezký den! A aby byl ještě hezčí, zkuste si doma upéct voňavé rohlíky, lepší než z jakékoliv pekárny. Zabavíte se, děti můžou pomáhat, provoníte si pečivem kuchyň a hlavně vám každý utrhne ruce, za takové rohlíky bych dala cokoliv. Teď, když si prostě rohlíky jen tak koupit nemůžeme. Nebo teda můžeme, ale doufám, že to nikdo nedělá. Rovnou mám pro vás i tip na dobrou kuchařku, kde najdete několik receptů na zdravé buchty a další pečivo. Protože se nemůžeme jen nezdravě cpát, to je jasné. Zrovna teď je myslím pečivo nejlepší věc, kterou můžete upéct. Alespoň u nás to tak je. Kniha se jmenuje Pečeme zdravě.


Doma jsem našla makovičku. Příště rohlíky rovnou posypu mákem!



A tady máte můj recept na rohlíky. Je to recept, který jsem splácala dohromady z několika receptů a návodů jak na to! Snad se vám povede sehnat alespoň sušené droždí, já jsem si naštěstí včas nakoupila pár balení.



Budete potřebovat 500g hladké pšeničné mouky, 285 ml vlažné vody, 60g změklého sádla, 11g soli, 10g inst. droždí (prostě jeden sáček na půl kila mouky), necháme kynout hodinu a půl, pak uděláme několik malých bochánků, necháme odpočinout 10 minut, uválíme, smotneme rohlíky a pak pečeme na 220, jenom 10 minut a je to...


A to je vše! Já vám přeji krásný zbytek dne! Vaše E.

  • Share:

You Might Also Like

2 komentárov