Všem vám přeji hezký den! Předem chci uvést, že mi zřejmě Google smazal nějaké fotky na blogu, takže jsem vám přidala jen nějaké, které jsem našla v archivu, ale fotky s detaily a postupem už nedohledám a bohužel nejsou.
Tentokrát se mi povedly vynikající houstičky z domácího sádla. Zase jsem hledala různé recepty, ale našla jsem jeden, který jsem ani nemusela měnit nebo zjišťovat cokoliv kolem. Mouku smícháte se solí, uděláte ďolíček, nalijete vlažnou vodu, nasypete droždí, promícháte jen ve středu, aby vznikla ve středu mouky řídká kaše. Necháte vzejít kvásek, dokud na něm nebudou bublinky, takže ideálně půl hodiny, to bude stačit. Pak dolijete opět vodu, přidáte měkké sádlo a budete hnětat deset minut (já mám robota s hnětacím hákem). Těsto pak dáte kynout na teplé místo, na hodinu a půl. Sice pro vás nemám postup pletení, ale všude je plno návodů, lepší bude najít si jakékoliv video. Já mám pro vás hlavně recept, protože jsou chuťově opravdu výborné. Při zaplétání byly poloviční. Takhle krásně nakynuly po deseti minutách. V troubě pak při pečení ještě dokynou. Pečou se na 230 stupňů, stačí deset minut, záleží na tom jakou máte troubu, to poznáte. Není to krása? Posypat můžete čím chcete, já udělala několik druhů. Posypávám hned po upletení, pak nechám dokynout na plechu a ničím houstičky nepotírám.
Tentokrát se mi povedly vynikající houstičky z domácího sádla. Zase jsem hledala různé recepty, ale našla jsem jeden, který jsem ani nemusela měnit nebo zjišťovat cokoliv kolem. Mouku smícháte se solí, uděláte ďolíček, nalijete vlažnou vodu, nasypete droždí, promícháte jen ve středu, aby vznikla ve středu mouky řídká kaše. Necháte vzejít kvásek, dokud na něm nebudou bublinky, takže ideálně půl hodiny, to bude stačit. Pak dolijete opět vodu, přidáte měkké sádlo a budete hnětat deset minut (já mám robota s hnětacím hákem). Těsto pak dáte kynout na teplé místo, na hodinu a půl. Sice pro vás nemám postup pletení, ale všude je plno návodů, lepší bude najít si jakékoliv video. Já mám pro vás hlavně recept, protože jsou chuťově opravdu výborné. Při zaplétání byly poloviční. Takhle krásně nakynuly po deseti minutách. V troubě pak při pečení ještě dokynou. Pečou se na 230 stupňů, stačí deset minut, záleží na tom jakou máte troubu, to poznáte. Není to krása? Posypat můžete čím chcete, já udělala několik druhů. Posypávám hned po upletení, pak nechám dokynout na plechu a ničím houstičky nepotírám.
500g hladké mouky
275ml vody
55g měkkého sádla
15g čerstvého droždí (nebo 6g sušeného)
11g soli
A to je pro dnešek všechno. Přeji vám krásný zbytek dne! Vaše E.
2 komentárov