Máte rádi česnek? Chleba dokáže česnek nádherně provonět a toto je můj recept. Každopádně česnek můžete dát i do jiného chleba, pokud už máte nějaký oblíbený chlebík. Stejně tak dobrá je i cibulka nebo nějaké bylinky. Tento chléb peču jako jeden z mála v pekáčku, protože těsto je spíše řidší. Tento recept nevyžaduje poklop ani alobal. U některých chlebý je lepší veliký pekáč i s pokličkou, ale tady se nemusíte bát, nespálí se.
Po rozkrojení je to úplná krása. Přiznám se, že česnekový chleba mám ráda ještě trošku teplý, už jen kvůli té skvělé vůni. Chleba se pekl na 200 stupňů necelou hodinku. Chlebík kyne hodinu a pak když ho dáte do vymazaného a vysypaného pekáče, necháte kynout ještě čtvrt hodiny (nezapomeňte zasypat opět hladkou moukou a pak přikrýt utěrkou). Já dávám kynout vždycky do trouby na 50 stupňů.
500g hladké mouky
4dcl vlažné vody
1 bal. sušeného droždí na půl kila mouky
1 lžíce drceného kmínu (můžete i celý, pokud nemáte)
1 a půl lžíce octa
1 lžíce soli
Doufán, že se vám chleba povede, ani na něm není co pokazit. Pro dnešek je to vše! přeji vám krásný den! Vaše E.
1 komentárov