OCHUTNÁVKA DELIKATES

By Elizabeth Lore - 9/20/2021

Všem vám přeji krásný den! Dnes mám pro vás několik tipů na zajímavé delikatesy. Některé z nich jste na mém blogu už mohli vidět. A k nim jsem přihodila i nové dobroty, vše najdete na edelikatesy.cz! Nejraději mám jejich tapas box, kde najdete úplně všechno a taková hostina zaujme každou návštěvu. My jsme posledně ochutnávali s rodinkou a byl to gurmánský zážitek v pohodlí domova. Najdete tam ale také oříšky, ryby, sladkosti, trvanlivé potraviny a spoustu dalšího. Začneme jednotlivými boxy, mám tu tapas krabičku At roca a pak další tapas krabičku Costers. 




V každém balíčku je láhev a k ní zajímavé uzeniny, ovčí sýr a olivy. Dva balíčky už byly sestavené v nabídce edelikatesy.cz, ten třetí jsem si pak sestavila sama z různých věcí, které mě zaujaly a chtěla jsem je vyzkoušet. 



Jelikož už tento sýr znám, vzala jsem si jich několik. Jedná se o vynikající ovčí sýr Manchego Semicurado. Je to sýr s označením původu z oblasti La Mancha. Skvělé se hodí k bílému vínu, jamónu a žlutému melounu, dokonalá kombinace k dobrému filmu. A právě jamón tu mám samozřejmě také. 



Šunky a salámy už znám skoro všechny, vybírám si tedy ty nejlepší, naše oblíbené. Mám tu chorizo z iberijského prasete, dále také zmiňovaný jamón Serrano Gran Resserva se stoprocentním přírodním zráním a Salchichon. 



Olivy sice nemusím, ale na každý dobrý tapas plate olivy prostě patří. A jelikož je má můj partner rád, vybrala jsem mu směs přírodních oliv Carmona, Aceitunas Losada. 


A pak jedny s papričkami jalapeňos. Jsou pěstovány na španělských svazcích a ručně plněný papričkami. Jsou to olivy Gordal, Vegatoro. Hodí se na trapas plate, ale také do salátů. 


A také jsem si udělala radost sépiovými těstovinami, Squid Ink artisan pasta jsou podobné špagetám, ale s větším průměrem. Hodí se k mořským plodům, ale také k jiným nejen italským omáčkám. 


A to je pro dnešek vše! Doufám, že jste na některé z těchto delikates dostali chuť a třeba také něco vyzkoušíte. Mějte krásný zbytek dne! Vaše E.

  • Share:

You Might Also Like

0 komentárov