Všem vám přeji krásný den! Dnes mám pro vás nový recept. Jen doporučuji přidat do těsta i do náplně více cukru, je to opravdu málo sladké, což je škoda. Někdo koláč dělá i světlý, tedy bez holandského kakaa. Nebo ho můžete dělat s jiným ovocem. Ze všech přísad vypracujte tužší těsto, množství mouky záleží na její savosti, přisypávejte ji proto postupně. Dortovou rozevírací formu vymažte máslem a vysypte moukou. Přes hrubé struhadlo do ní nastrouhejte větší dvě třetiny těsta. Poklaďte ho na plátky nakrájenými broskvemi. Troubu předehřejte na 180 °C. Tvaroh utřete se škrobem, máslem, žloutky, vanilkovým cukrem. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a zlehka ho zatřete do náplně. Zakryjte jí ovoce a navrch nastrouhejte zbylé kakaové těsto. Vložte do trouby a pečte asi 40 minut.
hladká mouka 300–400 g
změklé máslo 250 g
kakao holandského typu 3 lžíce
studené mléko 3 lžíce
žloutek 1 ks
kypřicí prášek 1 sáček
cukr krupice 100 g
máslo na vymazání formy
Na náplň:
čerstvé nebo kompotované broskve či meruňky asi 500 g
plno- nebo polotučný tvaroh 750 g
bramborový škrob (solamyl) 1 lžíce
rozpuštěné máslo 3 lžíce
vanilkový cukr 1 sáček
vejce 4 ks
bílek 1 ks
1 komentárov