RECEPT NA CUKETOVÝ KOLÁČ S KOKOSEM

By Elizabeth Lore - 10/06/2021

Cuketové období, každý má doma hromadu cuket, rozdává je kde může a stejnou cestou se takhle cuketa dostala i k nám, tak jsem z ní udělala cuketový koláč s kokosem a krémem z mascarpone. Tentokrát budete jen hrníčkovat, nemusíte si nic vážit. Budete potřebovat: 

1 cuketu (dva hrnky nastrouhané)

1 hrnek kokosu (také strouhaný) 

1 hrnek cukru krupice

2 hrnky hladké mouky

1/2 hrnku oleje (já dala slunečnicový) 

3/4 hrknu podmáslí 

2 lžičky sody

2 lžicky skořice

1 lžička vanilkového aroma

1 špetka soli 


Na krém potřebujete jen jednu smetanu ke šlehání a jedno balení mascarpone. Šlehačku vyšleháte, přidáte mascarpone a máte krém hotový. Dáte do lednice a připravíte si tedy těsto. Smícháte všechny suché suroviny, pak přidáte smíchané mokré suroviny a nakonec cuketu. Dáte péct ve vymazané a moukou vysypané formě do trouby na necelou hodinu, zkoušejte průběžnem špejlí, jestli lepí. Pečte na 180 °C. 


Doufám, že se vám povede a bude vám chutnat stejně jako nám, je skvělý! Mějte krásný den! Vaše E.

  • Share:

You Might Also Like

1 komentárov