Cuketové období, každý má doma hromadu cuket, rozdává je kde může a stejnou cestou se takhle cuketa dostala i k nám, tak jsem z ní udělala cuketový koláč s kokosem a krémem z mascarpone. Tentokrát budete jen hrníčkovat, nemusíte si nic vážit. Budete potřebovat:
1 cuketu (dva hrnky nastrouhané)
1 hrnek kokosu (také strouhaný)
1 hrnek cukru krupice
2 hrnky hladké mouky
1/2 hrnku oleje (já dala slunečnicový)
3/4 hrknu podmáslí
2 lžičky sody
2 lžicky skořice
1 lžička vanilkového aroma
1 špetka soli
Na krém potřebujete jen jednu smetanu ke šlehání a jedno balení mascarpone. Šlehačku vyšleháte, přidáte mascarpone a máte krém hotový. Dáte do lednice a připravíte si tedy těsto. Smícháte všechny suché suroviny, pak přidáte smíchané mokré suroviny a nakonec cuketu. Dáte péct ve vymazané a moukou vysypané formě do trouby na necelou hodinu, zkoušejte průběžnem špejlí, jestli lepí. Pečte na 180 °C.
Doufám, že se vám povede a bude vám chutnat stejně jako nám, je skvělý! Mějte krásný den! Vaše E.
1 komentárov