Recept na naši božskou pizzu. Domácí pizza je něco neskutečného, nikdo vám neudělá tak skvělou pizzu, protože když si ji připravíte sami, chutná pak úplně jinak. Já mám ráda smetanový základ, synek zase spíše rajčatové sugo.
hladká mouka 300 g
vlažná voda cca 200–220 ml
droždí 1/4 kostky
olivový olej 2 lžíce (cca 60 g)
krupicový cukr 1 lžička
Ve větší míse rozdrobte droždí a smíchejte ho s krupicovým cukrem, trochou mouky z odváženého množství a s trochou vlažné vody (opět z nachystaného množství, vše postupně dáte do mísy). Vytvoříte takovou kaši a pak přisypejte zbylou hladkou mouku a vlažnou vodu. Přidejte i olivový olej a sůl. Hnětením zadělejte těsto, ideální je použít robota, já mám Kenwood, který mi slouží už krásných deset let! Mísu s těstem dejte na teplé místo, zakryjte ho utěrkou a nechte vykynout. Troubu pak předehřejte na 230 °C a připravte si plech s pečicím papírem. Já těsto válím na lince už na tom papíru, pak to jen celé přenesu na plech, je to lepší, těsto se nepřtrhá a je to bez piplání. Asi po hodině a půl by mělo těsto zdvojnásobit svůj objem. Opatrně ho přendejte na moukou posypaný vál a roztahováním z něho utvořte menší placku, pak těsto doválejte už na pečícím papíře, nakonec nechte ještě asi 10 minut kynout. Pizzu dejte péct do spodní třetiny trouby a asi po 8 minutách pečení přidejte nakrájenou mozzarellu, pokud ji máte rádi. Nedávejte si na pizzu hned. Dál pečte pizzu ještě asi 15 minut. A je to!
Tak snad se vám povede! Mějte krásný zbytek dne! Vaše E.
0 komentárov