Kulinářský workshop v MONAMY s Hugem Hromasem

By Elizabeth Lore - 10/03/2021

Všem vám přeji krásný den! Tento víkend se nám opravdu povedl, bylo nádherné počasí a my strávili sobotu na kulinářském workshopu v místním podniku Monamy, který se nachází v Srnojedech, kousíček od našeho domu. Je to tam moc krásné, příjemné a je tam plno vynikajících výrobků, dezertů a lahodné kafíčko. Ale teď už zpátky k našemu workshopu. Hugo Hromas bude příští týden v dalším díle Master Chef Česko, tak se na něj podívejte, ať máte představu o tom jaký je, pokud ho ještě neznáte. Je to zajímavá osobnost, nuda s ním rozhodně není a hýří vtipem. V Monamy byly k zakoupení také jeho kuchařky.



Něco z kuchyně Monamy, nanuky jsme ochutnali, kávičky jsem si dala tři a příště ochutnáme asi tartaletky. Ty já ráda!




Před polednem jsme se vrhli na jídlo, začalo se vařit, oheň plál a na stolech byly hromady zajímavých surovin, které čekaly na přípravu. Plán byl jasný, naučit se například, co je to levantská kuchyně, jak správně vybrat suroviny a jak si všechno připravit. Vázání kachen bylo asi nejzajímavější a kuře pečené v soli také zaujalo každého. Je opravdu jiné to zažít, nesledovat to jen v televizi nebo na videu kdekoliv jinde. A když vás učí vařit na ohni někdo, kdo se trampování věnuje celý život a vaření je jeho největší koníček, máte jistotu, že vás naučí věci, které jen tak někde neuvidíte. 



Na menu jsme toho měli hodně, jako první přišly na řadu žebra, karamelizovaná a na rozmarýnu. Tento chod mi chutnal jednoznačně nejvíc. Jen se po nich zaprášilo! 


Příloha k žebrům v procesu. 


No nevypadá to krásně? Vzadu se pečou kačenky a dodělávají se luxusní žebra. 




Kuře na soli bylo vynikající, jako máslíčko. Příště zkusíme rybu!




Plněné vinné listy s arménským chlebem lavaš. 




Pstruzi na jehličí. 


Pálená zelenina escalavida, ze které se tvořily boží věci. 



A to je vše! Byl to úžasný den a my děkujeme za pozvání ještě jednou! Všem vám přeji krásný zbytek dne. Vaše E.

  • Share:

You Might Also Like

0 komentárov