RECEPT NA HONZOVY BUCHTY

By Elizabeth Lore - 10/14/2021

Všem vám přeji krásný den! Dnes jsem tu pro vás opět s výborným receptem. Tradiční Honzovy buchty jsem nepekla poprvé, ale poprvé se mi povedly podle mých představ. Žádný recept nebyl ten pravý, dala jsem dokupy dva různé a teď je to ono. Dnešní snídaně byla skvělá, se sklenicí mléka jsou nejlepší. Do hluboké mísy si prosejte hladkou mouku a vytvořte v ní důlek. Vmíchejte špetku soli a do vytvořeného důlku vmíchejte lžíci cukru a asi třetinu mléka, abyste vytvořili prostředí pro kvásek (já mléko trošičku ohřeju). Přidejte droždí a nechte cca 10 minut v klidu. Vznikne kvásek. Pak příjde na řadu hnětení, já mám robota, takže to mám bez trápení. Postupně přidejte zbytek mléka, cukru, žloutky a rozpuštěné (ale ne horké) máslo. Pak nechte kynout hodinu a půl na teplém místě. Na pomoučený vál přendejte těsto a rozválejte ho na výšku přibližně půl centimetru. Těsto rozřezejte nožem na jednotlivé čtverce (nebo hrníčkem vytvarujte kolečka) a na jednotlivé části dejte lžičku náplně. Já dávám vrchovatou a stejně mi to pokaždé vyteče, je potřeba je dobře zadělat, ale ani to nestačí, uvidíme příště. Asi to chce ještě menší množství náplně. Nevím! Pečeme půl hodiny do zlatova ve vyhřáté troubě na 180°C. Ničím nepotíráme, stačí pak jen pocukrovat a je to. 


500 g hladké mouky

250 ml polotučného mléka

100 g másla

1 špetka soli (5 g)

60 g cukru krystal

30 g čerstvého droždí (nebo balíček sušeného)

3 žloutky



A pokud vás zaujal můj krásný smaltovaný pekáček, najdete ho na Bonami.cz!


Pro dnešek je to všechno a přeji vám krásný zbytek dne! Vaše E.null

  • Share:

You Might Also Like

0 komentárov