MÉ OBLÍBENÉ VŮNĚ ZA ROK 2021

By Elizabeth Lore - 12/27/2021

Všem vám přeji hezký den, blíží se konec roku a myslím, že by to chtělo shrnutí mých oblíbených vůní. Parfémů, které používám mám sice mnohem víc, ale řekla jsem si, že vyberu ty, které jsou pro mě asi nejvzácnější a které bych mohla doporučit snad všem. Možná některé z nich budete znát a pokud je neznáte, tak je v dnešním článku zcela jistě poznáte. A pokud vás zaujmou, budu ráda, když nějakou z nich vyzkoušíte. Parfém je osobní záležitost, spousta žen ten svůj pravý a jediný ani neprozradí, což plně chápu, ale já jich mám opravdu mnoho a čas od času se o ně ráda i podělím. Hodně je střídám, ale kdo ví, třeba jednou najdu ten jeden jediný, ten pravý a zůstanu jen u něj. Někdo také střídá vůně podle ročního období a tyto vůně ani nemění. Na mě roční období nikdy vliv úplně nemělo, vliv na mě má hlavně nálada. Tak tedy, které vůně to jsou? 


Marc Jacobs PERFECT

Jednoznačně nejhezčí vůní za uplynulý rok je pro mě Marc Jacobs Perfect. Zajímavá je tvář tohoto parfému, a tou je Lila Moss, což je dcera Kate Moss. Uzávěr tohoto parfému zdobí deset objektů, kterými se vyznačuje Marc Jacobs a každý osobně vybral. 

HLAVA narcis, rebarbora
SRDCE mandlové mléko
ZÁKLAD kašmeran 






Tiffany & Co.

Tiffany & Co. vůně moc často nevydává. Je jich opravdu jen pár. Kdo by netoužil alespoň jednou v životě po tolik ikonické tyrkysové krabičce s bílou stužkou. Já po ní toužila a tak se ke mě dostal tento parfém. Tento parfém je ztělesněním všeho, co značka Tiffany & Co. představuje - vytříbený vkus, nadčasovost a nenucená vytříbená elegance. 

HLAVA citron, mandarinka, bergamot
SRDCE růže, kosatec, broskev, černý rybíz
ZÁKLAD pačuli, pižmo




Lolita Lempicka Mon Eau

A poslední vůní v dnešním článku je Mon Eau. Vůně Lolita Lempicka mám strašně moc ráda, už dlouhé roky. Tento parfém má být ideální volbou pro svobodomyslnou ženu, mohu to potvrdit. U všech parfémů se dnes složení vlastně stupňovalo, Marc Jacobs Perfect měla složení nejjednodušší, Tiffany & Co. o něco rozvinutější a Lolita Lempicka má složení opravdu barvité. Je neuvěřitelné, jak nádhernou vůni vytvořila tato kombinace všech složek parfému Mon Eau. 

HLAVA citron, ostružiny, limetka, anýz, lístky maliníku, mandarinka
SRDCE jasmín pravý (arabský), černý rybíz, heřmánek, kosatec, růže, konvalinka
ZÁKLAD bílé pižmo, fialka, santalové dřevo
Tzv. nízké tóny – poslední a nejdelší fáze parfému. Vydrží asi 4 hodiny, ale může to být i celý den.




A to je pro dnešek už vše. Doufám, že se vám dnešní tipy na vůně líbily. Parfémové články dělám ráda, na závěr roku to byla obzvlášť potřeba. Snad si vůně vyzkoušíte a uvidíte. Notino má v nabídce každou z nich také a spoustu dalších nádherných vůní. Jsou boží! Mějte krásný zbytek dne, Vaše E.

  • Share:

You Might Also Like

0 komentárov