Pokud bych měla říct, které jídlo vařím nejčastěji, jednoznačně to budou penne s tuňákovou omáčkou. Je to můj nejoblíbenější recept, který mě naučila jedna známá, se kterou už se ale dávno nevídáme. No pokaždé si na ni u plotny vzpomenu, když připravuju tohle jídlo. Na pánev si odlijete olej z konzervy s tuňákem, ale jelikož je toho tuku málo, přidávám ještě olivový olej, ono to i vylepší tu chuť, pokud máte dobrý olivový olej. Jakmile je olej rozehřátý, přidáte na drobno nakrájenou cibuli. Dělám ji lehce do zlatova a pak přidám na plátky nakrájený česnek, ten restuji asi minutku, nesmí se spálit a zhořknout. Pak přidám tuňáka, chvíli osmahnu a zaliju smetanou, přidám maximálně lžičku kečupu (upřímně se tam dává hlavně kvůli barvě, aby byla omáčka lehce narůžovělá a pokud to přeženete, nebude to dobré, ten kečup tam nemá být cítit). Pak už jen sůl pepř, smetanu nechat probublat a je to. Suroviny máte sepsané níže!
2 střední cibule
3 stroužky česneku
1 konzerva tuňáka v oleji
1 lžíce olivového oleje
1 lžička kečupu
1 smetana 31%
1 špetka soli a pepře
0 komentárov