RECEPT NA VANILKOVÉ ROHLÍČKY

By Elizabeth Lore - 12/07/2021

Všem vám přeji krásný den! Dnes mám pro vás recept na moje vanilkové rohlíčky. Člověk by si řek, že je to snadné a že na tom není co pokazit, ale divili byste se, kolik lidí s tím má problém a pořád se mě ptají na můj recept. Ono se může pokazit cokoliv. Já určitě doporučuji nedávat rohlíčky na teplý plech a mít dobře vyhřátou troubu. A opravdu dodržet to, co je v receptu dané. Často se stává, že někdo dá omylem celá vejce, na to také pozor. Všechny suroviny smíchejte, hotové těsto by nemělo lepit, dejte ho do fólie a nechte ho v lednici odpočinout do druhého dne. Odpočinuté těsto druhý den uválejte na nepomoučeném válu, mouka není potřeba. Válejte takové válečky rukama, váleček nepotřebujete. Tvarujte rohlíčky podle vašeho vkusu, já je dělám trošku větší. A nebo můžete použít tradiční formičky. Ty ale rozhodně nikdy neumývejte, pouze je utřete, ale nikdy je nemyjte! Pak se vám budou rohlíčky přilepovat a nedostanete je ven vcelku. Rohlíčky peču na 170°C13 až 15 minut dokud nemají opečené nožičky, jakmile vidím, že jsou špičky lehce chycené, vím, že je hotovo. Následně rohlíčky obalím ve směsi vanilkového cukru s moučkovým cukrem. Někdo posypává, já obaluji. 


240 g hladké mouky
60 g cukru moučka
2 žloutky
120 g vlašských ořechů
180 g Hery (s máslovou příchutí)





Doufám, že si recept vyzkoušíte, že se vám rohlíčky povedou a hlavně, že vám budou chutnat! Mějte pěkný zbytek dne, Vaše E.


  • Share:

You Might Also Like

0 komentárov