Všem vám přeji krásný den! Dnes mám pro vás recept na náš oblíbený guláš s vepřovým nebo hovězím masem, postup je stejný. Na sádle osmahnete cibulku nakrájenou na drobno, do barvy, ta je důležitá i pro barvu guláše. Pak přidáte na kostky nakrájeného masa, hned osolíte a opepříte. Jakmile se maso zatáhne, zasypete ho sladkou paprikou a jen minutu osmahnete, nesmíte déle, aby paprika nezhořkla. Pak přilijete vývar a necháte vařit do změknutí. Nakonec zahustíte, přidáte prolisovaný česnek a majoránku. A je hotovo.
1kg vepřového nebo hovězího masa
1l vývaru (vepř. nebo hov.)
4 velké cibule
3 lžíce sádla
3 stroužky česneku
1 snítka petržele
2 lžičky soli
1/2 lžičky pepře
3 lžíce sladké papriky (můžete zkusit i uzenou pro ozvláštnění chuti)
1 lžíce majoránky
0 komentárov