RECEPT NA GULÁŠ

By Elizabeth Lore - 11/29/2021

Všem vám přeji krásný den! Dnes mám pro vás recept na náš oblíbený guláš s vepřovým nebo hovězím masem, postup je stejný. Na sádle osmahnete cibulku nakrájenou na drobno, do barvy, ta je důležitá i pro barvu guláše. Pak přidáte na kostky nakrájeného masa, hned osolíte a opepříte. Jakmile se maso zatáhne, zasypete ho sladkou paprikou a jen minutu osmahnete, nesmíte déle, aby paprika nezhořkla. Pak přilijete vývar a necháte vařit do změknutí. Nakonec zahustíte, přidáte prolisovaný česnek a majoránku. A je hotovo.

1kg vepřového nebo hovězího masa 

1l vývaru (vepř. nebo hov.)

4 velké cibule 

3 lžíce sádla 

3 stroužky česneku 

1 snítka petržele

2 lžičky soli 

1/2 lžičky pepře

3 lžíce sladké papriky (můžete zkusit i uzenou pro ozvláštnění chuti) 

1 lžíce majoránky 

  • Share:

You Might Also Like

0 komentárov