RECEPT NA VAJEČNÝ LIKÉR

By Elizabeth Lore - 11/14/2021

Všem vám přeji krásný den! Dnes tu pro vás mám recept na delikátní vaječný likér z toho nejlepšího alkoholu. Je to hlavně ta nejlepší kombinace a poměrově je to myslím perfektně vyvážené. No, doufám, že vám bude chutnat. Základem vaječňáku jsou samozřejmě vajíčka, ale pokud máte domácí, tak jedině dobře, dodají likéru krásnou barvu a určitě i chuť. Důležitý je také vanilkový lusk, byla by škoda to šidit čímkoliv jiným. 


Budete potřebovat 4 žloutky, 1 vanilkový lusk, 220 ml smetany ke šlehání, 70 g cukru moučka a teď to nejdůležitější, správný poměr brandy, rumu a bourbonu. Tak tedy, 200 ml bourbonu Bulleit Frontier, 40 ml rumu Casa Eminente a 40 ml brandy Žufánek. Všechny tyto lahve najdete na Alkohol.cz, kde si můžete vybrat i něco navíc k vánočnímu přípitku! 




Do mísy si dejte moučkový cukr a žloutky, ušlehejte je vidličkou, dokud vám nevznikne hladká kaše. Do té vyškrábněte celý vanilkový lusk, uděláte to jednoduše. Rozřízněte podélně lusk, tak aby se zcela neproříznul, rozevřete jej a malým nožem pak vyškrábněte celý obsah. V tuto chvíli už šlehejte metličkou, přilijte smetanu a nakonec postupně přilijte všechen alkohol. 







Likér je dobré nechat alespoň 3 týdny odpočinout v lednici, je to minimální doba, kdy by měl v lednici zůstat. A to v uzavřených lahvích. Pohlídejte si, aby byly lahve opravdu čistě a to samé jejich uzávěry. Z těchto surovin budete mít cirka půl litru likéru, tak si připravte dostatek lahví. 








A to je k dnešnímu dni vše. Doufám, že se vám recept líbil a že se vám povede! Mějte krásný zbytek dne. Vaše E.

  • Share:

You Might Also Like

1 komentárov