RECEPT NA TĚSTOVINY S PLODY MOŘE

By Elizabeth Lore - 11/10/2021

Všem vám přeji krásný den! Náš oblíbený recept. Mořské plody s těstovinami. Děláme je každé léto, ale také kdykoliv během roku, když seženeme čerstvé mořské plody. Tento recept můžete dělat i s krevetami, nemusí to být nutně směs plodů. Použít můžete klidně jen to, co máte rádi. Co budete potřebovat? Základem tohoto zajímavého receptu jsou tentokrát těstoviny, které seženete na edelikatesy.cz, jsou to černé těstoviny připomínající špagety, jmenují se Rustichella d'Abruzzo.

1 balení Squid Ink artisan pasta od značky Rustichella d'Abruzzo (těstoviny podobné špagetám) 

1 střední cibule

4 stroužky česneku

400g slávek

200g krevet

80ml bílého vína

2 lžíce olivového oleje

1 lžíce petrželky

1/2 lžičky soli a pepře



Cibuli a česnek očistěte, cibuli nakrájejte na drobno, česnek na plátky. Vložte do rozpálené pánve s olivovým olejem a nechte zesklovatět. Nejdříve cibulku, pak teprve česnek, cirka na dvě minuty, aby se nespálil a nezhořknul. Přidejte plody moře a restujte, dokud se slávky neotevřou. Přilijte víno a nechte odpařit alkohol. Pak přidejte nasekaná rajčata a duste. Dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem. Petržel nasekejte nahrubo a společně se špagetami přidejte do pánve, vše důkladně promíchejte a máte hotovo. Petrželka se pak hodí i na ozdobu. A jeden tip, který používám i na kapra o Vánocích - očištěné plody moře dejte do misky s mlékem a vodou, mléko zbaví plody odéru a ve finále budou vynikající. Mléko je potřeba pak z plodů důkladně proprat. Až pak je dáte na pánev. 


Snad se vám to povede a bude vám chutnat. Mějte krásný zbytek dne! Vaše E.


  • Share:

You Might Also Like

0 komentárov